12 / 05 / 2024

Murat Yikit kimdir?

Murat Yikit kimdir?

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Iğdır Belediye Başkan adayı olan Murat Yikit kimdir? Murat Yikit, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Murat Yikit'in biyografisi bu haberde..



Murat Yikit kimdir?

BDP'nin Iğdır Belediye Başkan Adayı Murat Yikit 1979 yılında Iğdır ili Aralık İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Doğubayazıt, Çorum ve Ağrı illerinde tamamladıktan sonra lise öğrenimini Aralık ilçesinde (Aralık Lisesi) bitirdi. 


1996 yılında  İzmir  ilinde bulunan, Dokuz eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Aynı fakülteden 2001 yılında mezun olduktan sonra, 2003 yılında Iğdır ilinde serbest Avukatlık mesleğine başladı. 


2005 yılında yeni kurulan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Iğdır kurucu il başkanlığını ve akabinde de seçildi, il başkanlığını 3 yıl aralıksız sürdürdü. 


Daha sonraki yıllarda Barış ve Demokrasi Partisi'nde (BDP) kurultay delegeliği ve disiplin kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. 


Bir önceki yerel seçimlerde de Iğdır belediye başkan aday adayı olmuştu. Halen Iğdır ilinde serbest Avukat olarak çalışmaktadır. Evli bir çocuk babasıdır.





Geri Dön