11 / 05 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'nden ada bazlı dönüşüme destek!

Muratpaşa Belediyesi'nden ada bazlı dönüşüme destek!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını, ilgili tüm tarafların uzlaşması sonrası ilave imar hakkı gibi alternatif yaklaşımlarla destekleyeceklerini söyledi.



Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını, ilgili tüm tarafların uzlaşması sonrası ilave imar hakkı gibi alternatif yaklaşımlarla destekleyeceklerini söyledi.


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; yasal çerçevesi 5393 Sayılı Belediye Yasasının 73. Maddesi ile çizilen kentsel dönüşüm projelerinin parsel bazında değil ada bazında olması gerektiğini açıkladı. Başkan Uysal; ada bazında çalışmaları, ilave imar hakkı gibi alternatiflerle destekleyeceklerini bildirdi.


Ada bazında ilave imar hakkı


Kentsel dönüşüm çalışmalarının, ada bazında yapılması çağrısında bulunan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; “Tercihimiz; yeterli sosyal donatı ve yeşil alanlarına sahip, cadde ve sokakları yeterli, otopark ve trafik sorunu bulunmayan, tarihsel kimliğin korunduğu, estetik yapıların bulunduğu, insanları sağlıklı konutlarda barınan bir kentten yana ise: parsel bazında değil ada bazında kentsel dönüşüme olanak tanımalıyız. Ada bazında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını; ilave imar hakkı verilmesi gibi alternatif yaklaşımlarla destekleyeceğiz” diye konuştu.


Vatandaşlara çağrı


Ada bazında yapılacak çalışmalar için uzlaşı kültürünün canlanması gerektiğine işaret eden Başkan Uysal; “İlgili meslek odaları ve hak sahipleri başta olmak üzere konunun tüm taraflarının ortak uzlaşısı sonrası; birilerine gelir sağlama düşüncesi olmadan, riskli konut stoğunun ortadan kalktığı, park-sosyal donatı alanları gibi ortak yaşam alanları bulunan, estetik yapıların yükseldiği çağdaş bir kent vizyonunu ortaya koymak amacıyla, vatandaşlarımızından; ada bazında gelecek çalışmaları, ilave imar hakkı gibi alternatiflerle destekliyoruz” dedi.


Parsel bazında yaklaşımlar sorunu çözmez


Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; parsel bazında yapılacak uygulamaların sadece yenileme çalışması olacağına ve kentin trafik, ulaşım, çevre, riskli yapı stoğu gibi hiçbir sorununa çözüm getirmeyeceğine dikkat çekti. Başkan  Uysal şöyle devam etti; “Bizim kentsel dönüşüm anlayışımızın özünde ‘insan’ vardır, ‘İnsan yaşamı’ vardır. Bütünsel nitelikte ada bazında yapılacak dönüşümün toplam insan yaşamının kalitesini artıracağını da öngörmekteyiz. Ada bazında yapılacak çalışmalarla; park, yeşil alan ve sosyal donatı alanlarını içeren planlama yapılabilecektir.”


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön