29 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'ne imarla ilgili talep ve şikayetler geliyor!

Muratpaşa Belediyesi'ne imarla ilgili talep ve şikayetler geliyor!

Muratpaşa Belediyesi, başkanın oturduğu sitedeki işyerleri için verdiği yanıtta, bölgedeki imara aykırılıklar ile ilgili yoğun talep ve şikayetler alındığını itiraf etti



Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Ümit Uysal, tahsis edilen konuttan çıkıp belediyesinden 1 yıldır iskân alamadığı öne sürülen Ahmet Aras’a ait Aras İnşaat’a ait bir siteye taşınmıştı. Başkan konuttan taşınmadan bir gün önce ise siteye iskân belgesi verildiği ortaya çıkmıştı. Başkanın ev sahibi Ahmet Aras’a ait Sinan Mahallesi Aras Bedesteni içindeki AYPO AVM’de de imara aykırılıkların olduğu öne sürülmüş ve belediye tarafından AVM’deki iddialar ile ilgili Haziran 2015’ten bu yana dişe dokunur bir işlem yapılmadığı öne sürülmüştü. Bir vatandaş da başkanın kirada oturduğu Fener Mahallesi Tekelioğlu Caddesi üzerindeki Aras İnşaat’a ait sitede yer alan yola cephe 3 işyerini sordu, bilgi edinme talebinde bulundu. Anayola sıfır olan bu işyerlerinin asma katlarının ön cama kadar uzatıldığını iddia etti. Bunun imara aykırı olduğunu öne sürdü.


Verilen cevap itiraf gibi

Asma katların ön cepheden en az 3 metre geri çekilmesi bilinen ve görülen bir uygulama ancak üst katlar konut olursa, asma kat değil de normal kat yapılıp işyerine bağlanabiliyor. Bahse konu işyerlerinin üst katı ise yok. Bu nedenle, nasıl oluyor da asma kat yol cephesine kadar dayanıyor merak ediliyor. Ayrıca bu işyerlerinin en batısındaki blokların üst katında yeni bir pencere de açıldı. Bu da kata çıkan içerideki bir merpenin varlığına işaret ediyor. Bahse konu merpenin, çatı arasına açılan pencerenin ve asma katın yol cephesine kadar yapılmasının, imar mevzuatına uygun olup olmadığı, merak ediliyor. Öte yandan işyerlerine ait dükkanların bodrum katlarında da büyümeler olduğu ileri sürülüyor. Belediye ise, “Yapı Kontrol Müdürlüğümüzce söz konusu başvuru ve şikayete konu bölgede benzer sorunlar ile ilgili ekiplerimizce çalışmalar başlatılmış olup yoğun talep ve şikayetlerle beraber kamu kurum ve kuruluşlarının yazıları da geldiğinden yoğunluk akışına göre sistemli bir şekilde şikayetleriniz değerlendirilecektir” cevabını vermek ile yetiniyor. Ancak bu cevabın içinde bölgedeki imara aykırılıklar ile ilgili yoğun talep ve şikayetler alındığı itirafı göze çarpıyor. 


Antalya Akdeniz Manşet 


Geri Dön