08 / 05 / 2024

Muratpaşa'da Ramada Otel alanı tartışıldı!

Muratpaşa'da Ramada Otel alanı tartışıldı!

Muratpaşa Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında 22 madde gündeme geldi. Muratpaşa Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında Ramada Otel'in bulunduğu alana ilişkin plan tadilatı tartışmaya neden oldu.



Muratpaşa Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında Ramada Otel'in bulunduğu alana ilişkin plan tadilatı tartışmaya neden oldu. Muratpaşa Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantısında 22 madde gündeme geldi. CHP'nin önerisiyle iki gündem maddesinin geri çekildiği meclis toplantısında, kaçak yapıları olduğu iddiasıyla sık sık gündeme gelen Ramada Otel'in bulunduğu alana ilişkin plan tadilatı da görüşüldü.
Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen gündemin son sıralarında yer alan konu görüşülmeden önce "Önemli bir görüşmeyi yapmak için ayrılıyorum" diyerek başkanlık görevini CHP'li meclis üyesi Tevhide Öztürk'e devretti.

MAHKEME PLANI İPTAL ETTİ
Öztürk'ün başkanlığında devam eden mecliste, Ramada Otel'in üzerinde bulunduğu alanda yapılan plan tadilatına ilişkin Planlama ve İmar Komisyonu üyesi CHP'li Erdem Armen bir açıklama yaptı. Söz konusu alanın 2'si turizm, biri konut olmak üzere 3 parselden oluştuğunu söyleyen Erdem Armen, "Burası 2 parseli turizm olan, 1 parseli de konut olan bir alan iken, Muratpaşa Belediyesi'nde bir plan tadilatı yapıldı. Sanıyorum 245 metrekarelik bir konut parseli de bu iki turizm parseline ilave edildi.
Bu 3 parselin tümü turizm oldu.
Daha sonra dava açıldı burayla ilgili, davada yürütmeyi durdurma ve sonrasında iptal kararı geldi.
Konu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldi ve konut alanı olarak geçti.
Sonrasında Muratpaşa Belediyesi'ne intikal etti. Komisyondan da buranın tekrar konuta çevrilmesi yönünde bir karar çıktı" diye konuştu.

İNSAN ODAKLI PLANLAR YAPILMALI
Erdem Armen'in konuşmasının ardından söz alan CHP'li Figen Çalıkuşu, meclisin mahkeme kararıyla da olsa bir yanlıştan döndüğünü belirterek, "Yatırımlara karşı değiliz, ama konut alanı olan bir yerin zorunlu olarak turizm alanına çevrilmesi bir hataydı. Plan tadilatlarında dikkat etmemiz gereken Antalya kentimiz ve insandır. Ranta teslim planlar yerine insan odaklı imar planları yapmak esas olmalı" diye konuştu.

ÖZTÜRK VE BULUT TARTIŞTI
Ak Partili meclis üyesi Cihan Bulut ise Belediye Hukuk Müşavirliği'nin mahkeme sürecinde yaptığı savunmanın mecliste okunmasını istedi.
Meclis Başkanı Tevhide Oztürk, bu talebi bürokratik işlem olduğu gerekçesiyle geri çevirdi. Bulut'un talebinde ısrarcı olması üzerine Tevhide Oztürk, oylamaya geçtiğini ve başkanlığına saygılı olunmasını istedi. Cihan Bulut ise "Ben saygılıyım siz saygılı değilsiniz. Oylamaya geçmeden tabi ki görüşlerimi ifade edeceğim. Buraya ağaç gölgesine oturmaya mı geldim?" diye tepki gösterdi.
Tartışmanın ardından gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

BULUT, 'YÖNETİM ÇARK ETTİ'
Meclis sonunda konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cihan Bulut, mecliste konuşulanlarla Muratpaşa Belediyesi'nin mahkemede verdiği savunma arasında yüzde 100 farklılık olduğunu aktardı.
Belediyenin mahkemede adı geçen parselin turizm alanına dönüştürülmesi yönünde savunma yaptığını ifade eden Cihan Bulut, "Mahkeme bu planın doğru olmadığını açıkça karara bağlamış. Şimdi yönetim de çark ederek 'biz de bu planın konuta döndürülmesini düşünüyoruz' demiştir" dedi.

YAPILARIN YIKILMASI GEREKİYOR
Alınan kararın ne ifade ettiğinin sorulması üzerine Cihan Bulut, "Orada yapılmış bir yapı var.
Yapılmış işlemden geriye dönülmesi lazım. Orada yapılmış yapıların yıkılması gerekiyor. Tabi ona belediye karar verir" açıklamasında bulundu. Bulut, Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in meclisten ayrılması yönündeki soruya ise, "Başkan zaten en önemli konularda yoktur. Ama belki özel bir sebebi olabilir" karşılığını verdi.


Antalya Kemer Gözcü Gazetesi

Geri Dön