01 / 05 / 2024

Muş Alparslan Üniversitesi'ne 12 milyona spor kompleksi yapılacak

Muş Alparslan Üniversitesi'ne 12 milyona spor kompleksi yapılacak

Yeni kurulmasına rağmen her alanda büyük ilerleme kaydeden Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) yerleşkesinde, 8 bin 500 metrekare alana 12 milyon liraya spor kompleksi yapılacak



Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş Alparslan Üniversitesi’nin her alanda olduğu gibi sportif alanlardaki çalışmaları da yoğun bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. Öğrencilerin ve üniversite personelinin sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağlayabilmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden İnanç, "Öğrencilerimizin ve personelimizin sportif ihtiyaçlarını karşılayabilmek için daha önce metruk durumda olan iki spor salonunu aktif hale getirdik. Şu anda hem öğrencimizin hem de personelimizin hizmetine sunulmuş bulunmaktadır" dedi. Prof. Dr. İnanç, Fen Edebiyat Fakültesi yerleşkesinde açık alanda bir basketbol sahası düzenlendiğini belirterek, böylece kısa vadede de olsa öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını giderebilecek mekanlar hazırlandığını ifade etti.

Üniversitede çeşiti öğrenci topluluklarının kurulduğunu da söyleyen İnanç, bu toplulukların içerisinde basketbol, satranç, futbol gibi spor topluluklarının da bulunduğunu belirtti.

12 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Kurulan spor toplulukları ile öğrencilerin spora olan ilgilerini artırmayı hedeflediklerini anlatan İnanç, şunları kaydetti:

"Ancak asıl önemli ve anlamlı projelerimiz bunların peşinden geliyor. Birincisi büyük bir spor kompleksi, yaklaşık 8 bin 500 metrekare alana spor kompleksi yapılacak. Maliyeti 12 milyon TL olan spor kompleksinin inşaatına
 başlanacak. Spor kompleksimizin içerisinde bin kişilik bir  spor salonu, 3 tane antrenman salonu, 2 tane olimpik yüzme havuzu ve kafeteryalar gibi mekanlar olacak. Bu spor kompleksini 2012 yılında bitirip, aktif hale getirmeyi
 planlıyoruz."

İnanç, kampüs alanında yapılacak 8 bin 500 metrekare alana yapılacak spor kompleksi aktif hale geldiğinde, hemen hemen bütün spor dallarında öğrencilerin çok daha güzel mekanlarda sportif faaliyetlerini icra edebileceğini vurguladı.

MİLLİ SPORCULARIN DENEYİMLERİNDEN YARARLANILACAK
Muş Alparslan Üniversitesi olarak, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte proje hazırladıklarını söyleyen İnanç, şöyle konuştu: "Tabii diğer yandan iki ayrı projemiz daha var. Bunlardan birisi geçen ay Ankara’da bir araya geldiğimiz Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak ile birlikte yapmış olduğumuz bir proje, o projenin şu an için finansmanı sağlandı. Bu projede paydaşlar olarak da üniversite olarak da biz varız. Devlet Bakanı Sayın Özak beyin bakanlığı söz konusu ve İş-Kur bağlantısıyla bir proje yapmaya çalışıyoruz. Bu projenin amacı, eski milli sporcuların 2’şer aylık periyotlarla ilimize gelerek buradaki sporcularımızı yetiştireceklerdir." Proje sayesinde emekli olan milli sporcuların tecrübelerinden yeniden
 faydalanacaklarını belirten İnanç, bu proje için Bakan Özak ile Ankara’da biraraya geldiğini, projenin Ocak ayından sonra daha da olgunlaşacağını kaydetti.

MŞÜ SPOR KULÜBÜ KURULACAK
MŞÜ Spor Kulübü Yönetmeliği hazırladıklarına değinen Prof. Dr. Nihat İnanç, "Şu an topluluklar düzeyinde oluşturduğumuz sporsal düzeni kulüp düzenine getirmek istiyoruz. Bu anlamda Muş Alparslan Üniversitesi Spor Kulübü Yönetmeliği’ni hazırladık. Yönetmeliğimizi Resmi Gazetede yayımlamak üzereyiz. Yönetmelik yayımlandıktan sonra MŞÜ Spor Kulübü kurulmuş olacak" şeklinde konuştu.

Ulusal düzeyde akreditasyon söz konusu olduğu için spor kulübünü kurduklarını da anlatan İnanç, şöyle devam etti:         "Şu an oluşturduğumuz toplulukların ulusal düzeyde çok fazla bir anlamı yok. Dolayısıyla Muş Alparslan Üniversitesi Spor Kulübü kurulduğunda tüm federasyonlar tarafından kabul edilmiş olacak. Aynı zamanda Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu’nun bir üyesi olacak. Böylelikle Muş Alparslan Üniversitesi Türkiye’deki tüm spor dallarında temsil edilme ve diğer kulüplere verilen haklardan faydalanma şansına sahip olacak."
AA


Geri Dön