28 / 04 / 2024

Muş Gençlik Merkezi hizmete girdi!

Muş Gençlik Merkezi hizmete girdi!

Muş Öğretmenler Derneği tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ‘Gençlik Merkezi Projesi’ hizmete başladı. Gençlik Merkezine gelen öğrenciler ücretsiz dersin yanı sıra oyun ve kültürel faaliyetlere katılıyor....



Muş Öğretmenler Derneği’nin Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü Gençlik Merkezi Projesi’ne yoğun ilgi gösterilmeye başlandı.


Muş Öğretmenler Derneği tarafından Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ‘Gençlik Merkezi Projesi’ hizmete başladı. Gençlik Merkezine gelen öğrenciler ücretsiz dersin yanı sıra oyun ve kültürel faaliyetlere katılıyor. 


Gençlik Merkezi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Muş Öğretmenler Derneği Başkanı Cemil Asi, projenin 12 aylık olduğunu söyledi. Cemil As şöyle konuştu; “Proje kapsamında ailevi, çevresel, imkan yetersizliği, eğitim ortamlarının elverişsizliği gibi nedenlerden dolayı istenilen başarıya ulaşamayıp, sosyal hayatta hak ettiği yere gelemeyen, gelecek vadeden çocukların proje kapsamında yapılacak kurs ve faaliyetlerle topluma ve ülkeye faydalı bireyler olması sağlanacaktır. Oluşturulacak Gençlik Merkezi ile Muş'taki eğitim seviyesinin yükseltilmesi, yapılacak sosyal faaliyetlerle çocukların sosyal yönlerinin geliştirilmesi ve düzenlenecek olan seminerlerle; onları yetiştiren anne babaların çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacaktır” dedi. 


Projenin tutarının 299 bin 100 TL olduğunu dile getiren Asi, bunun 279 bin 600 TL’sinin SODES tarafından desteklendiğini ifade etti.


Muş Gençlik Merkezi’ne gelen öğrenciler de etüt şeklinde verilen derslere katıldıklarını ve boş zamanlarda ise bilardo, satranç, langırt ve PlayStation gibi oyunlar oynadıklarını söyledi. Kursa katılan Salih Şahin isimli öğrenci, “Gençlik Merkezinin açılması bizim işimize yaradı. Çünkü ücretsiz bir şekilde gelip buradaki öğretmenlerden bilgi alabiliyoruz ve ödevlerimizi de çıkarıyoruz. Hem dersimizi yapıyoruz, hem de hafta sonumuzu burada verimli bir şekilde geçiriyoruz. Benim en çok hoşuma giden güzel arkadaşlıklar kuruyoruz ve boş boş gezmektense en iyi şekilde burada zamanımızı geçiriyoruz.” diye konuştu.


Zaman


Geri Dön