06 / 05 / 2024

Muş İstasyon Caddesi'nde örnek proje yapılacak!

Muş İstasyon Caddesi'nde örnek proje yapılacak!

Başkan Asya, "İstasyon Caddesinde örnek bir proje yapmak için kendi alanında tanınmış uzmanlarla görüşüyoruz, inşallah Muş'a yakışır bir proje yapacağız" dedi.



Başkan Asya, "İstasyon Caddesinde örnek bir proje yapmak için kendi alanında tanınmış uzmanlarla görüşüyoruz, inşallah Muş'a yakışır bir proje yapacağız" dedi. 


Muş Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. 2016 yılının son meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı. AK Parti ve DBP belediye meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda meclise havale edilen konular görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, Kasım ayı içerisinde yapılan çalışmalar ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. 


2016 yılında hizmete sunulan çalışmalara değinen Başkan Asya, şöyle dedi: "Bu yıl çalışma sezonunu yoğun bir şekilde geçirdik. 2015 yılında projelendirdiğimiz çalışmalarımızın büyük bir kısmını bu yıl hizmete sunduk. Aynı şekilde gelecek yıl yapacaklarımızın planlamasını yaptık. Uğraşlar sonucu belediyemizin SGK'ya olan prim borcunu arsa takası karşılığında kapattık. Geçmiş yıllardan biriken borç bir kambur gibi sırtımızdaydı. Borcumuz yaklaşık 28 milyon civarındaydı. Yapılandırma sürecinde 7 milyon TL faiz affından faydalandık. Geri kalan kısmını da mülkiyeti belediyemize ait bir arsaya karşılık kapatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu büyük hizmetimizin, ilimizin ve halkımızın hayrına vesile olmasını diliyorum." 


MAHALLE VE CADDELERDEKİ ÇALIŞMALAR 


Eski Erzurum Caddesi, Ağaçlık köyü, Karşıyaka gibi yerleşim yerlerinin ulaşım bağlantısının sağlandığını belirten Asya, 2016 yılının yoğun programlarla geçtiğini vurguladı. Başkan Asya, "Bu yıl, milli iradeye kast edilmek suretiyle hain bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Ülkenin geleceğini yok etmeye yönelik yapılan bu zalimlik, bizim de çalışma programımızı etkiledi. Allah'a şükürler olsun ki buna rağmen programlarımızı toparlayarak hizmet sunmaya devam ettik. Bu süreçte Dere Mahallesi Taşo mevkiindeki yol, kanalizasyon, köprü gibi hizmetleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Aynı şekilde Sunay Mahallesi'ne bağlı Karşıyaka bölgesinin tüm alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Karşıyaka köprüsünü yenileyerek çevre yolların birçoğunu tamamladık. Bununla beraber Eski Erzurum Caddesi ile Karşıyaka'yı bağlayan yeni bir köprü yaptık. 


Köprünün devamındaki bağlantı yollarını açtık. Ay tunçlar Apartmanın yanından açtığımız yolla Eski Erzurum Caddesi, Ağaçlık köyü, Karşıyaka gibi yerleşim yerlerinin ulaşım bağlantısı sağlanmış oldu" diye konuştu.

 

'GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPTIK' 


Şehirlerarası terminalin inşaat çalışmalarını bu yıl başladığını ve bodrum katının tamamlandığını Bildiren Başkan Feyat Asya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekim ayı koordinasyon kurulu toplantımızda da belirtmiştik. Muş Belediyesi olarak 2016 yılında Ekim ayına kadar 27 milyonu aşkın bir yatırım yaptık. Bunu yeterli bulmuyoruz. 2017 yılında inşallah daha ağır hamlelerde daha iyi hizmetler sunacağımızı belirtmek isterim. Alt yapı ihalesinde süreç tamamlandı. Bundan sonra kısa bir süre içerisinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasını imzalanarak yer teslimi yapılmasını bekliyoruz. Kış mevsiminde evrak işlerinin tamamlanması ile baharda ilk kazmayı vurmayı umut ediyoruz. 


Alt yapı çalışmaları ile birlikte üst yapı çalışmalarımıza da başlayacağız. Özellikle İstasyon Caddesi'nde örnek bir proje yapmak için kendi alanında tanınmış uzmanlarla görüşüyoruz. 

İnşallah Muş'a yakışır bir proje yapacağız. Bunun yanı sıra Muş için önemli olduğuna inandığımız bir çalışma daha başlatıyoruz. Alaattin Bey Camii, Hacı Şeref Camii, Ulu Camii, Karasu Hamamı, Yıldızlı Han ve Müştak Baba türbesinin su yüzüne çıkarılması noktasında kamulaştırma sürecini başlatıyoruz. Bu çerçevede belediyeye ait Karaova Pasajının tahliye edilmesi için gerekli işlemleri yaptık. Bu duygu ve düşüncelerle 2016 yılında bu başarılı hizmetleri sunmamızda emekleri olan birimlerimizin tüm personellerine teşekkür eder, bu çalışmaların önünü açan meclis üyelerimize şükranlarımı sunar, alınacak kararların ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin hayrına vesile olmasını dilerim" Başkan Asya'nın konuşmasının ardından, toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikâyetleri dinlendi. Daha sonra meclise havale edilen evraklar görüşüldü.


Muş Ovası Gazetesi


Geri Dön