03 / 05 / 2024

Musa Coşkun'un yaptırdığı hizmet binası törenle açıldı!

Musa Coşkun'un yaptırdığı hizmet binası törenle açıldı!

Elazığlı iş adamı Musa Coşkun tarafından Keban ilçesinde yaptırılan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası törenle açıldı. Keban İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahri Taş, yaptığı konuşmada, fiziki yapı, müfredat,  unsurlarının eğitimin vazgeçilmez  olduğunu



Yeni yapılan hizmet binasının kendilerinde moral yönünden hizmet verme gayreti oluşturacağını ifade eden Taş, "Musa amca Kebanda doğmuş, Bursada yaşamış Kebanın yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden birisidir. Kebana bir gelişinde kendisinden bu hizmet binasını yapmasını istedik. Sağ olsun bizi kırmadı bu güzel binayı ilçemize kazandırdı. Hayırseverlerin neler yapabileceği bugün göz önündedir. Musa amcanın yaptığı bina ilçemizde sembol olmuştur, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Musa Coşkun ise ülkenin her köşesinin kendi vatanı olduğunu söyledi. Türkiye sevdalısı olarak 1986 yılından itibaren bugüne kadar 16sı okul olmak üzere toplam 35 hizmet kurumu yaptırdığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti: "Türkiyenin değişik yerlerinde eserler yaptık. Bugün de Keban ilçesinde yaptırdığımız binayı açıyoruz. Sayın Valimiz, il milli eğitim müdürümüz ve ilçe kaymakamımızın huzurunda ilçe milli eğitim müdürlüğü hizmet binasını yaparak teslim etme sevinci içerisindeyim. Ne mutlu Türküm diyene diyorum. Allah herkese böyle bina yapmayı nasip etsin. Allah uzun ömür verirse beraberiz, daha çok yapacağım iş var. Dünyada kalkınmanın anahtarının sevmek, üretmek ve
öğrenmekte olduğuna inanıyorum. Elimden geldiğince insanları seviyorum, bu vatan bizim. Allah vatanımı, milletimi kem gözlerden korusun."

Konuşmaların ardından hayırsever iş adamının adını taşıyan "Musa Amca Keban İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası", Vali Muammer Erol, iş adamı Musa Coşkun, Keban Kaymamı Ahmet Arık, Keban Belediye Başkanı Hadi Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ tarafından kurdele kesilerek hizmete açıldı.

Keban İlçesi Fırat Mahallesinde hayırsever iş adamının daha önce yaptırdığı Musa Amca Öğretmenevinin yanında 4 katlı olarak inşa edilen  binada, ilçe milli eğitim müdürlüğü hizmet verecek.

AA


Geri Dön