29 / 04 / 2024

Museum Hotel en iyi kültür turizm işletmesi ödülünü aldı!

Museum Hotel en iyi kültür turizm işletmesi ödülünü aldı!

Ekonomist Capital ve Burgan Bank iş birliği ile gerçekleştirilen Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatınmları 2013' ödül töreninde En iyi Kültür Turizmi işletmesi' kategorisinde Museum Hotel birinciliğe layık görüldü...



Ekonomist Capital ve Burgan Bank iş birliği ile bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatınmlan 2013' ödül töreni, geçtiğimiz ay Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen görkemli bir tören ile gerçekleşti. Töreni başarılı sunucu Pınar Esen sunarken,  Erol Evgin ise sunumu ile geceye renk kattı. 


Toplam 13 kategoride yapılan ödüllendirmede 'En iyi Kültür Turizmi işletmesi' kategorisinde Museum Hotel birincilik ödülüne layık görüldü. 10 ülke arasında Museum Hotel'i temsilen Indigo Group Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun ve Genel Müdür Yardımcısı Sinem Tosun'un hazır bulunduğu gecede, Museum Hotel'in ödülünü gecenin büyük ödülü olması sebebiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı verdi. 


Arıcı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin turizm alanında gelişmesinde turizm yatırımcılarının büyük rolü olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin 1980'li yıllarda başlayan turizm trendi 2000'li yıllarda dimyanın en seçkin 10 ülkesi arasına girmesi ve bugün de ilk altı içinde yer alması turizm yatırımcılarının büyük çabalarıyla olmuştur. 


Eğer 1980 yılında 327 milyon dolar olan turizm gelirimiz 2012 yılında yaklaşık 79 kat artarak 29,3 milyar dolara yükselmişse bunda turizm yatırımcılarının çok büyük emeği ve katkısı var buruda, hepsine teşekkür ediyorum" dedi. Kurumların kendilerinin aday olabildiği gibi, kamuoyu tarafından da aday gösteriminin yapıldığı araştırmada, firmaların doğru kategorilerde ve en sağlıklı şekilde değerlendirilmesi için oluşturulan büyük jüride, turizm meslek kuruluştan temsilcileri, turizm işletmecileri, akademisyenler, yatınm uzmanları, gezginler, basın mensuptan ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilci yer aldı. 



Posta Anadolu


Geri Dön