01 / 05 / 2024

MUSİAD'dan 100.yılda 2 büyük proje!

MUSİAD'dan 100.yılda 2 büyük proje!

MÜSİAD Çanakkale Şubesi, 100.Yıl'a uluslararası iki projeyle katkı sağlayacak. Şube Başkanı Ali Osman Yıldız, "Bir maraton düzenleyeceğiz.Avrupa'da doğmuş Türk gençlerini Çanakkale'ye getireceğiz..." dedi



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ali Osman Yıldız, öncelikli hedeflerinin Çanakkale'ye katkı sağlamak olduğunu belirtti. 

2015'teki 100. Yıl etkinliklerinin Çanakkale için çok büyük bir tanıtım fırsatı olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu zengin içerikli ve kapsamlı etkinliklerin kentin tammrlığını artıracağını ve bölgenin turizmine katkı sağlayacağını umuyorum. 

2015 yılında Çanakkale olarak birçok açıdan öne çıkacağız. Çanakkale'yi, tüm yönleriyle tanıtmak için emek vermeliyiz" dedi. 


İlk proje 'maraton' 


100. Yıl için 2 projeleri olduğunu belirten Başkan Yıldız, "Bizim 2015 ile ilgili 2 adet projemiz var, ilki, geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bir Çanakkale maratonu. 

Şu anda bize bu konuda 150 civarında uluslararası atletizm takımlarının içerisine girmiş koşucunun başvurusu yapıldı. 

Bu maratonu 2015 yılı içerisinde başlatmayı düşünüyoruz. 

Diğer projemiz ise, Avrupa'da yaşayan Türklerle ilgili. Avrupa'da doğmuş, yaşayan Türk gençleri, üç ve dördüncü jenerasyon artık Müslüman-Türk kimliklerinden gitgide uzaklaşmaktalar. Bu durumu olumlu bir hale çevirmek amaçlı, onlara bir tarih bilinci oluşturmak için bir projemiz var. Bununla ilgili Frankfurt'ta bir sunum yaptık ve gerçekten çok olumlu geri dönüşler alıyoruz" diye konuştu. 

Bu projeyle ilgili olarak turlarla iletişim halin de olduklarını kaydeden Yıldız, "Çanakkale'ye seyahat düzenlenerek bir milli bilinç uyandırılmasına yönelik bu düşüncemizi hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Bu gençleri 4 gün boyunca burada misafir etmek istiyoruz ve bunun da tarihsel açıdan büyük bir öneme sahip olacağını düşünüyoruz" dedi. 


Avrupa'yı da kapsıyor 


Projenin sadece Almanya'yla kısıtlı olmadıtüm Avrupa'da yaşayan Türk gençlerine yönelik olduğunu dile getiren Ali Osman Yıldız, "Biz, bu projeye merkezimizin sahip çıktığını gördüğümüzde çok mutlu olduk. Belki ileride buna devlet de sahip çıkacak. 

Çünkü, gerçekten Almanya, Belçika ve Fransa'da yoğun bir dördüncü jenerasyon var. Ben bu projemiz doğrultusunda oradan Çanakkale'ye gelecek çocukların buradan memnun ayrılacaklarını düşünüyorum. Tüm bu girişimlerimiz 100. Yıl sayesinde şeklinde konuştu. 


Milliyet


Geri Dön