29 / 04 / 2024

Muş’ta Tarihi Alaaddin Camii restore ediliyor!

Muş’ta Tarihi Alaaddin Camii restore ediliyor!

Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve Belediye Başkanı Feyat Asya, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore çalışmaları başlatılan Alaaddin Bey Camiinde incelemelerde bulundu.



Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve Belediye Başkanı Feyat Asya, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore çalışmaları başlatılan Alaaddin Bey Camiinde incelemelerde bulundu. Muş’ta Vakıflar Genel Müdürlüğünce Alaaddin Bey Cami restore ediliyor. Vali Vedat Büyükersoy ve Belediye Başkanı Feyat Asya Haziran ayından itibaren restorasyon çalışmaları devam eden camiide incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tarihi Alaaddin Bey Camiinde incelemelerde bulunan Vali Vedat Büyükersoy, çalışmalar hakkında detaylı bilgi alarak emeği geçen herkese teşekkür etti.


“YAPILAN ÇALIŞMALARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Muş’ta  TOKİ  çalışmaları kapsamında camilerin restorasyonu için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, “İlimizde başlatılan TOKİ çalışmaları kapsamında şehir merkezindeki Hacı Şeref ve Ulu camilerimiz yeniden gün yüzüne çıkmış oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğüz tarafından restore edilen camilerimiz için daha önce girişimlerde bulunmuştuk ve çok şükür Ulu Camii tamamlanıp ibadete açıldı. Şuanda ise Alaaddin Bey Camii restore edilmeye başlandı. Camii’nin restorasyonu ile birlikte ayrıca bay ve bayan abdesthaneleri yapılıyor” dedi. Yapılan restorasyon çalışmaların tarihi dokunun bozulmayacağı şekilde yapıldığının altını çizen Başkan Asya, “Bugün sayın Valimiz ile birlikte yapılacak olan bay ve bayan abdesthanelerinin caminin tarihi dokusuna zarar vermeyecek şekilde incelemelerde bulunduk. Yani abdesthaneler tamamen tarihi dokuya uygun ve zarar vermeyecek bir şekilde tamamlanacaktır. Bilindiği üzere ilimiz kadim medeniyetlere av sahipliği yapmış bir yerdi. Bu kadim medeniyetlerin barındığı ilimizdeki tarihi dokuların yeniden canlandırılması ve gün yüzüne çıkması bizi gerçekten sevindiriyor. Biz de yapılan bu hizmetlerin takipçisi olacağız. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederken Muş’umuza ise hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.



Hürriyet 


Geri Dön