02 / 05 / 2024

Mustafa Baygan: Tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam!

Mustafa Baygan: Tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını 'Emlak sektörüne güven hiç bitmez" şeklinde yorumladı. Baygan "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.



Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı sektörel güven endekslerine bakıldığında inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 1.6 artarak, haziran ayında 84.73 değerine yükseldiğine dikkat çeken Baygan, inşaat sektörü güven endeksindeki bu artışı 'tüketicinin emlak sektörüne güveninin göstergesi' şeklinde değerlendirdi. 


AVRUPA'DA FİYATLAR 10 KATI 

Avrupa'daki fiyatlarla Türk piyasasını da karşılaştıran Baygan "Bütün bu gelişmeler, Türk insanının inşaat sektörüne olan güveninin hiçbir zaman azalmadığını gösteriyor. Avrupa ile bizim m2 satış fiyatlarını ortalama dahi olsa mukayese ettiğimizde, bizde 550 euro m2 olan fiyatın Avrupa'da 5 bin 500 euro m2 olması bizde daha çok gidilecek yol olduğunu gösteriyor. Ortalama fiyat bazına gelmek için bizim fiyatların 10 defa daha artma gerekiyor. Önemli olan soru soru hangi periyotta olacağı. İşte bu süre içinde alım satım hızla devam edecek" diye konuştu. Mustafa Baygan, Türkiye ne kadar çalkantılı bir dönemden geçse de. vazgeçilmeyen şeyin emlak olduğunu sözlerine ekledi. 


Yeni Akit


Geri Dön