30 / 04 / 2024

Mustafa Dündar, mimarlarla bir araya geldi!

Mustafa Dündar, mimarlarla bir araya geldi!

Dünya Mimarlar Günü münasebetiyle belediyede görevli mimarlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’deki mimari değişim ve gelişimde sizlerin payı çok büyük" dedi...



Dünya Mimarlar Günü münasebetiyle belediyede görevli mimarlarla bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi’deki mimari değişim ve gelişimde sizlerin payı çok büyük. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyor, sizin şahsınızda bütün mimarların bu özel gününü kutluyorum” dedi.


Mimarlarla Meclis salonunda bir araya gelen Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de yürütülen projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Göreve geldikleri 2009 yılından itibaren vatandaşlar ve ilgili akademik odalarla karşılıklı görüşerek Osmangazi’ye değer katacak yeni mimari projeler geliştirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “Yürüttüğümüz bu çalışmaların bir sonucu olarak, bugün Osmangazi’nin belli bölgeleri, planlı bir yapılaşma ve modern mimari ile buluştu. Hamitler, Yunuseli, Güneştepe mahallelerimizin bulunduğu bölge ile Demirtaş, Osmangazi’nin cazibe merkezi haline geldi. Mimarların ufku, şehirlere yeni bir ruh ve estetik Katar. Bu şehirde yaşayanlar olarak, yanlış ve doğruyu birlikte yakalarsak, başarıyı da yakalarız” dedi.

Geliştirdikleri projelerle Osmangazi’de mimari açıdan yepyeni bir dönemin kapılarını açtıklarını ifade den Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm bu dönem Osmangazi’deki önceliğimiz. 10 farklı bölgede yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmalarımız arasında yer alan Soğanlı projesi de, Bursa’nın değişimine öncülük edecek çok özel bir proje. Bu konudaki bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Yaptığımız başarılı işlerde sizlerin imzası var. Sizlerle birlikte bu şehrin gelişimi için mücadele ediyoruz. Siz mimar arkadaşlarımızın, farkına bile varmadığı ufak bir çalışma bile, bu şehri marka haline getirebilir. Fikirleriniz ve çalışmalarınız bizim için çok önemli” diye konuştu.


Milliyet 


Geri Dön