03 / 05 / 2024

Mustafa İça kimdir?

Mustafa İça kimdir?

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça kimdir? Mustafa İça, ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? Mustafa İça, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte yanıtı...



Mustafa İça kimdir?

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça özgeçmişini şu şekilde anlatıyor: 


1950 Yılında Kütahya’da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini Kütahya’da tamamladım. 1968 yılında başladığım ve MTA Enstitüsü’nün burslu öğrencisi olarak sürdürdüğüm yükseköğrenimimi Yüksek Jeoloji Mühendisi olarak Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladım.


Çalışma hayatına 1973 yılında Maden Teknik Arama Enstitüsünde, başladım. 1978 yılında Etibank Emet Kolemanit İşletmesinde Planlama-Araştırma Mühendisi olarak 3 yıl çalıştım.


Espey kapalı işletmesinin açık işletmeye dönüştürülmesinde ve tüm arama faaliyetlerinde sorumluluk aldım. 1981 yılında Kümaş Kütahya Manyezit İşletmelerinde Etüt Planlama Şefi, Planlama Müdürü, Proje Tesis Müdürü, Genel Müdür Teknik Yardımcısı olarak 10 yıl çalıştım.


1990 yılında Konya Krom Magnezit Tuğla Fabrikasına Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak tayin edildim. Genel Müdürlüğü de dahil olmak üzere 6 yıl bu işletmede görev yaptım.


23 yıllık devlet memuriyeti hizmetinden sonra, özelleşen Kayseri Çinkur Çinko Kurşun Metal Sanayinde Genel Koordinatör olarak göreve başladım ve 2 yıllık sözleşme süresi sonunda bu görevimden ayrıldım. 1998 yıllından 2004 yılına kadar Ercan Şirketler Topluluğunda Genel Müdürlük Görevinde bulundum.


28.03.2004 de seçildiğim Kütahya Belediye Başkanlığı görevime, 29.03.2009 tarihinde tekrar seçilerek devam etmekteyim.


Mustafa İça: Yatırımcıları Kütahya'ya bekliyoruz!






Geri Dön