28 / 04 / 2024

Mustafa Karahan kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? kaç yaşında?

Mustafa Karahan kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? kaç yaşında?

Consusu Enerji İşletmeciliği ve Hizmetleri A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karahan kimdir? Kaç yaşında? Mustafa Karahan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mustafa Karahan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Mustafa Karahan'ın hayatına dair merak edilenler.



İş Hayatı

Consus Enerji’ye 2021 senesinde Yönetim Kurulu Üyeliğinde başlayan  Mustafa Karahan, halka arz akabinde 27.07.2022 tarihinde bir araya gelen ilk Genel Kurulca, Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak getirilmiştir. Aynı zamanda Şirket’in Denetim, Kurumsal Yönetim ve Riskin Erken Saptanması Komiteleri’nde Başkanlık vazifelerini idame ettirmektedir.

Sn. Karahan, 1985 senesinde  Ankara  Atatürk Anadolu Lisesi’nden mezun olmuşttur. 1990  Ankara'daki Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı senede Hitit Menkul Değerler’de iş hayatına idame ettirmiştri.

 Karahan, 1992-1994 seneleri içinde Türk Eximbank Hazine ve Finansman Bölümü’nde de iş yapmıştır. 1994-1998 seneleri içinde NY lnstitute of Technology (Old Westbury) Üniversitesi’ni MBA derecesi alarak bitirmiştir. Aynı zamanda, Merrill Lynch Private Clientele Group'ta staj yapmış ve Broadway Inc.’de iki sene çalışmıştır.

Mustafa Karahan kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? kaç yaşında?

1998 senesinde Türkiye’ye gelen Sn. Karahan, Demirbank Hazine Departmanı’nda başladığı kariyerine, daha sonra bu bankanın HSBC tarafından satın alınması ile, HSBC bünyesinde 2004 yılına kadar devam etmiştir. Bu süre içerisinde Uluslararası Sermaye Piyasaları, Hazine Satış ve Türev Ürünler masalarında çalışmıştır.

2004 senesinde Kazakistan’da Central Asian Financial Advisory Services’da (CAFAS) ortak ve yönetici olarak vazife yapmış ve aynı zamanda Orta Asya bankalarının risklerinin ve verimli problemli borçlarının satışını yapmıştır. Kazakistan’da hayatınıı idame ettiriği 2008 senesine dek, işbirliği kurdğu olduğu BFV şirketi kanalı ile BASF Central Asia Construction Chemicals lnc, BetonAta (Çiments Francais/ltalcimenti Group), Galatafilm gibi farklı şirketlerde yatırımcı, yönetici ya da danışman olarak görev almıştır. 2008 yılında yine yönetici ortak olarak EFT Türkiye’de başladığı vazifesini, şirketteki paylarını sattığı 2012 senesine kadar idame ettirmiş ve bu süre içinde EFT bünyesinde fiilen elektrik ticareti yapmıştır. 2009 senesinde başlattığı girişim ile kurulan Enerji Ticareti Derneği’nde (ETD) kurucu ve iki dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı vazifelerini idame ettirmiştir.

 


Geri Dön