29 / 04 / 2024

Recep Gençer kimdir? Daha önce hangi görevelrde bulundu? Kaç yaşında?

Recep Gençer kimdir? Daha önce hangi görevelrde bulundu? Kaç yaşında?

Bagfaş Bandırma Gübre Fabirakaları A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Üyesi Recep Gençer kimdir?  Recep Gençerdaha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Recep Gençer'in eğitim hayatı nasıldı? İşte Recep Gençer`in hayatına dair merak edilenler.



Eğitim hayatı 

Balıkesir, Edincik - Beyköy’ünde 21.04.1932 senesinde hayata geldi, Balıkesir’de ilk ve orta eğitimini tamamlayıp  Milli Eğitim Bakanlığı adına zaruri vazifeli olarak Milli Eğitim Bakanlığı teknik müsteşarı Sayın Rüştü UZEL aracılığı ile 1945 senesinde Ankara’da kurulan Kimya Meslek Lisesinin (32 başarılı öğrenci arasından 1946 senesinde) seçilen ilk öğrencisi olmasının yanında; aynı anda ilk mezunu olarak da 1950 senesinde  Ankara  Kimya Meslek Lisesinde eğitimini “iyi derece” ile bitiren üç öğrenciden biri namıyla bir ay sonra Etibank’ın Soma işletmesi laboratuvar şefliğine getirildi.

Recep Gençer kimdir? Daha önce hangi görevelrde bulundu? Kaç yaşında?
Seneler içinde, Tunçbilek Lavuar tesisleri ile merkez laboratuvar şefliği vazifelerinde oldu. Etibank Genel Müdürlüğü adına Almanya’da çeşitli sınai kimya tesislerinde 22 ay zamanla özel eğitim gördü. Yurda dönüşünde Etibank Genel Müdürlüğünde vazifeye getirildi. 1957 senesinde yeniden Devlet adına özel olarak resmi öğrenci olarak, Batı Berlin Beut Akademisinde “sınai kimya mühendisliği” eğitimi alıp “iyi derece” 
ile sonlandırdı.

İş hayatı

 Yüksek tahsilini zamanında tamama erdirmesi sebebiyle ikametinin 6 ay uzatılması sonucu yaklaşık bir sene AEG Hydra tesislerinde başarılı  hizmetlerini sürdürdü ve servis şefi ünvanı aldı. Etibank’a olan 17 senelik mecburi hizmetini tamamlamak üzere 1961 yılı başında yurda döndü ve Etibank Genel Müdürlüğünde Etüd Tesis Baş Mühendisliği vazifesine getirildi.


Geri Dön