01 / 05 / 2024

Müteahhit Metin Atılan, FBI'dan kaçıp çorbacıda yakalandı!

Müteahhit Metin Atılan, FBI'dan kaçıp çorbacıda yakalandı!

Las Vegas'ta ev hapsindeyken koluna takılan elektronik kelepçeyi keserek kaçtığı öne sürülen Adanalı işadamı 51 yaşındaki Metin Atılan, çorbacıda yakalandı



Atılanın Irakta Amerikalı subaylara rüşvet verip, milyon dolarlık ihaleler aldığı iddia ve üç yıl önce FBI ajanına rüşvet vermek iddia edilmişti.

Uluslararası polis teşkilatı Interpolün En çok arananlar listesinde yer alan Metin Atılan, iddiaya göre Adanadaki İncirlik Üssünde uzun yıllar restoran işlettikten sonra ABDye gidip Las Vegasta müteahhitlik yapmaya başladı. FBI ajanlarınca takibe alınan Metin Atılanın milyon dolarlarla ifade edilen yüksek meblağlardaki ihaleleri rüşvet vererek aldığı iddia edildi. İşadamının eşi A.A. da Türkiyedeki bir banka hesabından yapılan bir iş karşılığında ABDli satın almadan sorumlu askeri kontrat subayına 4 bin 966 dolar rüşvet havale etti.

ELEKTRONİK KELEPÇEYİ KESİP KAÇTI


Metin Atılan, iddiaya göre FBI ajanı Eric J. Millere de rüşvet teklif etti. 5 Şubat 2008de FBI ajanları, kendilerini ABDli kontrat subayı gibi tanıtarak Metin Atılanla Londrada buluştu, 10 milyon dolarlık iş karşılığında 1 milyon dolar rüşvet almak için anlaştı. Atılan, peşinat olarak 30 bin ABD doları verdi. Bu olay sonrası yakalanan ve Colombus Savcılığınca sorgulanan Metin Atılan, Mayıs 2008de Las Vegasta ev hapsinde tutulurken, koluna takılan elektronik takip cihazını keserek, kaçtı.

FBI ajanlarının elinden kaçıp Türkiyeye dönen Metin Atılan hakkında Colorado Eyalet Savcılığınca yakalama kararı çıkartıldı. İnterpol tarafından aranan Metin Atılanın Adanada bir çorbacıda işkembe içtiği bilgisini alan Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, lokantada zanlıyı yakaladı.

Yapılan GBT sorgusunda İnterpol tarafından arandığı belirlenen Atılan gözaltına alındı. ABD ile yapılan yazışmalar sonrasında Atılan hakkında Colorado Savcılığınca yakalama kararı bulunduğu tespit edildi. Metin Atılanın ABDye iade edileceği belirtildi.

RADİKAL


Geri Dön