01 / 05 / 2024

Müteahhitlerden konutta cayma hakkı şikayeti!

Müteahhitlerden konutta cayma hakkı şikayeti!

Müteahhitler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye konuttaki 14 günlük cayma hakkını şikayet etti. Zeybekci ile görüşen müteahhitler, "Ütünün iade şartlarıyla konutun iade şartlan aynı değil ama aynı pakette yer alıyor.



Müteahhitler, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye konuttaki 14 günlük cayma hakkını şikayet etti. Zeybekci ile görüşen müteahhitler, "Ütünün iade şartlarıyla konutun iade şartlan aynı değil ama aynı pakette yer alıyor. Bu düzenleme sektörü kaosa sürükler" serzenişinde bulundular. Sektör temsilcileri, Bakan Zeybekci'ye hükümetin ilk ev alanlara vereceği teşviğin de sektörün önünü tıkayacağını savundular.

 

İnşaat sektörü temsilcileri, son dönemdeki sıkıntılarla ilgili Bakan Zeybekci'ye bir rapor sundular. Hükümetin sistemde para biriktirmek koşuluyla vereceği 15 bin liralık teşviğin inşaat sektörünü kaosa sürükleyeceğini dile getiren inşaatçılar, bakandan bu konuda destek istediler. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, görüşmenin detaylarım şöyle anlattı: "Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyeceği düzenlendi. Bunun düzeltilmesini talep ettik. Yine vatandaşa verilen 14 günlük cayma hakkım gündeme getirdik. Bu düzenlemenin yanlış olduğunu ve sektörü sıkıntıya sokacağını söyledik. Ütünün iadesiyle konutun iadesinin şartlan bir değil ama aynı pakette değerlendiriliyor. Bu konuda sahillerde ciddi sıkıntı var. Rus bloğundan gelerek Türkiye'de ev alanlar devalüasyan olduğu için zarar ettiğini söylüyor. Konutlan iade etmek istiyorlar." 


Hürriyet


Geri Dön