28 / 04 / 2024

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.



Türkiye genelinde oluşan konut krizi Çanakkale ilinde de yaşanıyor. Okulların açılmasıyla beraber öğrenci ve öğretmen nüfusunun artması, konut talebini de patlamaya neden oldu. 

Konuyu değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale'nin Büyükşehir olmadığını hatırlatarak; 1/100.000'lik imar planının talep dengesini bozduğunu söyledi. 

Yıldız, "Büyük şehir belediyesinin işlevi ve çalışması farklı. Çanakkale farklı. Onlara bağlı kaldığımızda sıkıştık kaldık." dedi.

ARSA FİYATLARININ PAHALI OLMASI MALİYETLERİ ARTTIRIYOR

ÇanakkeleOlay.com sitesinden Damla Yeltekin'in haberine göre, Yıldız, arsaların çok paralı olmasının ve çok fiyat görmesinin ister istemez yapılacak inşaatların maliyetine ve konut satışına da etkilediğini aktardı. Yıldız, "Yüzde 20-25 ile alacağınız yeri yüzde 7 ile alırsanız ne olacak? Tüketiciye ciddi bir yük olacak. O yüzden kesinlikle yeni bir imar alanı açılmalı. Bunun çalışmalarını yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

YENİ İMAR ALANLARI AÇILMALI

Yeni imar alanları için Kalabaklı, Sarıcayeli ve Özbek taraflarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, "O zaman konut sorunu bir nebze çözülmüş olur. Hem de maliyetleri düşürmüş oluruz diye düşünüyorum." diye belirtti.

Karacaören bölgesinde imara açılacak yer kalmadığını ifade eden Yıldız, Özbek tarafına doğru gidilebileceğini, yamaçlara doğru zeminlerin sağlam olduğu, sıvılaşmanın olmadığı bölgeleri tercih etmenin en akıllıca iş olacağını söyledi. Yıldız, "Bu da zemin etütleri sonucu ortaya çıkar. Yoksa şurası olsun demek ilk etapta kafaları karıştırır ama. Açılacak yerler belli dediğim gibi uçan yolu üzerindeki özellikle tepe ve sırt yamaçlar pozisyondaki yerlerde en uygun yerler buralar olur diye düşünüyorum." dedi.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Konut kredi faizlerinin çok yüksek olduğunu, bunları ödemenin gerçekten çok zor olduğuna vurgu yapan Yıldız, "Bu koşullarda maaşlı insanların daire sahibi olması konut sahibi olması gerçekten çok zor. O yüzden de çok acil devlet destekli imar alanları açılmalı. Arsa üretilmeli. Arsa üretildikten sonra alım gücü çok daha kolaylaşır diye düşünüyorum." diye değerlendirdi. 

90 bin taşerona kadro düzenlemesinde son durum ne? Taşeron işçilerine ne zaman kadro verilecek?

Buğday, arpa, mısır fiyatlarında son dakika depremi! Çiftçiler hemen borsa rakamlarına bakın! Bir bir sıralandı! 

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 


Geri Dön