03 / 01 / 2025

MuuM SAP Türkiye Ofisi açık ofis kurgusuyla öne çıkıyor!

MuuM SAP Türkiye Ofisi açık ofis kurgusuyla öne çıkıyor!

MuuM tarafından yenilenen SAP Türkiye Ofisi, doğru bir işveren-mimar iletişimiyle geliştirilerek, değişen çalışma alışkanlıklarına ve teknolojik yeniliklere başarılı bir biçimde ayak uyduruyor.



İnsan odaklı tasarım anlayışına ve kullanıcı deneyimine verdiği önemle projelerinde fark yaratan MuuM tarafından yenilenen SAP Türkiye Ofisi, doğru bir işveren-mimar iletişimiyle geliştirilerek, değişen çalışma alışkanlıklarına ve teknolojik yeniliklere başarılı bir biçimde ayak uydururken, esnek çalışma mekanları ve markanın çağdaş ve demokratik çalışma kültürünü yansıtan sosyal alanları ile kullanıcı memnuniyetini ve iletişimini de en üst düzeye taşımayı başarıyor.


Türkiye’nin birçok kentinde birbirinden farklı ölçeklerde önemli mimari ve iç mimari projelere imza atan Y.Mimar Murat Aksu ve Y.Mimar Umut İyigün liderliğindeki MuuM’un tasarladığı SAP Türkiye Ofisi, uluslararası markanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiye entegre olmuş, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan bir tasarım diliyle kurgulanmış. Anel İş Merkezi’nde konumlanan SAP Türkiye Ofisi, doğal ışıktan yararlanılan, ferah bir atmosferde ele alınan açık ofis kurgusunun yanı sıra, tasarlanan mobil çalışma alanları ile iş yoğunluğunun stresinden uzaklaşmak üzere planlanmış sosyal mekanları barındırıyor. Genel Müdür de dahil olmak üzere tüm yönetici alanlarının açık ofis olarak planlandığı mekan, markanın çağdaş ve demokratik çalışma kültürünü yansıtan şeffaf bir dille tasarlanmış.


Anel İş Merkezi’ndeki yerinde 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren SAP Türkiye Ofisi, yıpranmış tasarımından sıyrılarak, değişen çalışma yöntemlerine ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak amacıyla, 2015 yılı itibariyle yenilenmek üzere MuuM tarafından ele alınırken, çalışan motivasyonunun ve konforunun en üst düzeyde tutulması hedeflenmiş. İşverenin tüm taleplerinin değerlendirildiği ve ihtiyaçlarının tespit edilerek tek tek ele alındığı SAP Türkiye Ofisi’nde eski yerleşimde de mevcut olan ancak verimsiz kullanılan mekanlar, alternatif ve yaşayan alanlar haline dönüştürülmüş.


Mimar ve işveren işbirliğinin başarılı sonuçlarından biri olan SAP Türkiye Ofisi’ni çağdaş ve insan odaklı yaklaşım prensiplerinden ödün vermeden tasarlayan MuuM için projenin en zorlu tarafı, ofisi içinde çalışma hayatı devam ederken kimseyi rahatsız etmeden yenilemek olmuş. Karşılama bölümü kurumun güncel marka kimliğinden yola çıkılarak ele alınırken, çalışanların memnuniyetinin öncelikli tutulduğu arka planda ise açık renkler ve şeffaf bir yaklaşım tasarımı biçimlendirmiş.


Yoğun bir iş temposuna sahip olan çalışanların gün içerisinde stresten uzaklaşarak, motive olmaları için çok fonksiyonlu ortak alanlarının tasarlandığı SAP Türkiye Ofisi’nde manzaralı cephenin önüne boylu boyunca yerleştirilen ahşap banko masa ve sandalyeler ofisin en popüler mobil çalışma noktalarından biri olmuş. Orta alanda kahve köşesi ve hareketli banko masalarla yaratılan toplanma alanı ise özel günlerde yapılan ofis içi kutlamaların ve kahve molalarının değişmez adresi haline gelmiş. Doğal ve sıcak malzeme kullanımıyla mekanın değişen karakteristiği, mevcut yapay bitkiler atılıp doğal bitkilere yer verilerek yapılan iç peyzaj ile desteklenmiş.


Marka imajını çalışanların gözünde artırmanın en önemli çıkış noktalarından biri olarak ele alındığı proje öncesinde, yapılan beyin fırtınaları ile SAP Türkiye tarafından çalışanlara ofisle ilgili beklentileri sorulmuş. Bu beklentilerin brief olarak iletildiği, oluşturulan çalışma grubu ile de tüm sürecin hızlı bilgi aktarımlarıyla desteklendiği ofisin tasarımında mimarlık ofisi ile tüm süreci uyumlu bir işbirliği içinde sürdürdüklerini aktaran SAP Türkiye Tesis Yöneticisi Müge Tilkici, proje tamamlandıktan sonra yaptıkları ankette personel memnuniyetinin %88 gibi çok yüksek bir oranda ölçüldüğünü şu sözlerle dile getiriyor: “SAP Türkiye Ofisi, çalışanlarımızın birçok isteğini yerine getirdiğimiz bir proje oldu. Proje sonrasında yapılan memnuniyet anketinin %88’lik memnuniyet oranı, ofisin çalışanlar tarafından beğeniyle kullanılıyor olduğunun ve onlarda yarattığı motivasyonun göstergesi. Özellikle ortak alanların çalışmayı çok verimli kıldığını, camın önünde yapılan ahşap banko masa sayesinde çalışanların o bölümde, gün ışığında daha fazla zaman geçirdiklerini, çay-kahve aralarını bile o alanda çalışarak değerlendirdiklerini gözlemliyoruz.”


2014 yılında, Teknopark’ta yer alan SAP Development Center’ın iç mimari tasarımına da imza atmış olan MuuM’un kurucu ortaklarından Y. Mimar Murat Aksu, tasarımın değişim ve gelişime açık olmasının esnek bir planlama ile gerçekleşebildiğinin altını çiziyor: “SAP Türkiye Ofisi’nde yaptığımız tasarımın kısa zamanda kaldıraç etkisi yaratacak bir dönüşüm ortaya koyduğunu düşünüyorum. İhtiyaçlar ve eğilimler her 5 senede bir değişiyor. Bu süreyi rahatlıkla göğüsleyebilecek bir tasarım yaptığımıza inanıyorum. Son derece esnek bir planlama ile değişime ve gelişime açık bir ofis yaratmayı önemsedik. SAP Türkiye Ofisi’nin bu yüzüyle, kullanıcılarına mutluluk verecek, verimli bir çalışma ortamı olarak öne çıkacağını düşünüyorum.”



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Anel iş Merkezi'ndeki yerinde 2009 yılından bu yana faaliyet gösteren SAP Türkiye Ofisi, yıpranmış tasarımından sıyrılarak, değişen çalışma yöntemlerine ve gelişen teknolojiye ayak uydurmak amacıyla, 2015 yılı itibariyle yenilenmek üzere MuuM tarafından ele alındı. 


Çalışan motivasyonunun ve konforunun en üst düzeyde tutulması hedeflenen tasarımla eski yerleşimde verimsiz kullanılan mekanlar, alternatif ve yaşayan alanlar haline dönüştürülmüş. Türkiye'nin birçok kentinde birbirinden farklı ölçeklerde önemli mimari ve iç mimari projelere imza atan Y.Mimar Murat Aksu ve Y.Mimar Umut İyigün liderliğindeki MuuM'un tasarladığı SAP Türkiye Ofisi, uluslararası markanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiye entegre olmuş, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan bir tasarım diliyle kurgulanmış. 


Anel İş Merkezi'nde konumlanan SAP Türkiye Ofisi, doğal ışıktan yararlanılan, ferah bir atmosferde ele alınan açık ofis kurgusunun yanı sıra, tasarlanan mobil çalışma alanları ile iş yoğunluğunun stresinden uzaklaşmak üzere planlanmış sosyal mekanları barındırıyor. Genel müdür de dahil olmak üzere tüm yönetici alanlarının açık ofis olarak planlandığı mekan, markanın çağdaş ve demokratik çalışma kültürünü yansıtan şeffaf bir dille tasarlanmış. 

Marka imajını çalışanların gözünde artırmanın en önemli çıkış noktalarından biri olarak ele alındığı proje öncesinde, yapılan beyin fırtınaları ile SAP Türkiye tarafından çalışanlara ofisle ilgili beklentileri sorulmuş. Bu beklentilerin brief olarak iletildiği, oluşturulan çalışma grubu ile de tüm sürecin hızlı bilgi aktarımlarıyla desteklendiği bfisin tasarımında mimarlık ofisi ile tüm süreci uyumlu bir işbirliği içinde sürdürdüklerini aktaran SAP Türkiye Tesis Yöneticisi Müge Tilkici, proje tamamlandıktan sonra yaptıkları ankette personel memnuniyetinin yüzde 88 gibi çok yüksek bir oranda ölçüldüğünü şu sözlerle dile getiriyor: "SAP Türkiye Ofisi, çalışanlarımızın birçok isteğini yerine getirdiğimiz bir proje oldu. Proje sonrasında yapılan memnuniyet anketinin %88'lik memnuniyet oranı, ofisin çalışanlar tarafından beğeniyle kullanılıyor olduğunun ve onlarda yarattığı motivasyonun göstergesi. Özellikle ortak alanların çalışmayı çok verimli kıldığını, camın önünde yapılan ahşap banko masa sayesinde çalışanların o bölümde, gün ışığında daha fazla zaman geçirdiklerini, çay-kahve aralarını bile o alanda çalışarak değerlendirdiklerini gözlemliyoruz." 


Dünya


Geri Dön