29 / 04 / 2024

My World Elbistan inşaatında iş güvenliğine altın ödülü!

My World Elbistan inşaatında iş güvenliğine altın ödülü!

Eyüp Ceren ve oğullarının sahibi olduğu Ceren Yapı tarafından bir süre önce inşaatı başlatılan My World Elbistan konut projesinde bir ilke imza atıldı. İş ve işçi güvenliğine en çok riayet eden personeli altınla ödüllendiriliyor.



Ceren Yapı, iş ve işçi güvenliği için bütün önlemlerin en üst seviyede alındığı inşaatta, çalışanların kendi can güvenliklerini ön planda tutmalarını teşvik edilmesi amacıyla özel bir uygulama başlattı. Yaklaşık 40 personelin çalıştığı inşaatta uygulama ile ay içerisinde iş ve işçi güvenliğine en çok riayet eden personelin 'ayın elemanı' olarak belirlenmesi ve altınla ödüllendirilmesi kararlaştırıldı. 


Nisan ayı içerisinde personel, inşaatta görevli ustabaşı ve teknik ekip tarafından büyük bir titizlikle incelendi. İnşaatta kullanılan baret ve güvenlik halatı gibi birçok iş güvenliği malzemesini en iyi ve doğru bir şekilde kullanan işçiler arasından seçim yapıldı. Nisan ayının elemanı olmaya aday olarak da 4 kişi belirlendi. Ayın elamanını belirlemek için de bu 4 aday arasında kura çekimi yapıldı. Ceren Yapı firmasının sahibi Eyüp Ceren'in çektiği kura sonucunda Nisan ayının elemanı kalıp ustası olan İbrahim Marangoz isimli işçi oldu. Ceren, Marangoz'a altın hediyesini takdim etti. 

Ayın elemanı projesi hakkında bilgi aktaran Ceren Yapı firmasının sahibi Eyüp Ceren, firma olarak iş ve işçi güvenliğine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Ceren, "Bizim için öncelikli olan şey çalışanlarımızın can güvenliğidir" diyerek, "İnşaatımızın bütün bölümlerine ilgili mevzuat gereğince uyarı ve ikaz levhalarının asılması, düşme tehlikesi olan yerlerde file bandının çekilmesi, baret, kemer gibi iş güvenliği önlemlerimiz en üst seviyededir. Elbistan'ın inşaat sektöründeki en güvenilir firmalarından biri olarak çalışanların da can güvenliğini sağlamak boynumuzun borcudur. Diğer projelerimizde olduğu gibi My World Elbistan'da da bu konuya dikkat ediyoruz. 


Ülkemizin birçok bölgesinde inşaatlarda yaralanan ya da hayatını kaybeden insanlarımızın olduğunu duyuyor ve görüyoruz. Bunların birçoğu da güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden ya da uygulanmamasından dolayı meydana geliyor. İşçilerimizin böyle bir durumla karşılaşmasını asla istemeyiz. Biz de Nisan ayında bu konuda hem çalışanları bilinçlendirmek hem de teşvik etme adına 'ayın elamanı' uygulaması başlattık. Yaklaşık 40 personelimiz var ve hepsi de azami düzeyde iş güvenliği kurallarına riayet ediyorlar. Nisan ayı içerisinde 4 personelimiz bu kurallara en iyi şekilde uydukları için ayın elamanı olmaya aday seçildiler. Bizler de kura çekerek ayın elemanını belirledik. Nisan ayının elamanı kalıp ustası olan İbrahim Marangoz isimli işçimiz oldu. Kendisini ve diğer tüm çalışanlarımızı kurallara uydukları için tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu. 

Ceren, uygulamanın önümüzdeki aylarda da devam edeceğini sözlerine ekledi. 

Ayın elemanı seçilen İbrahim Marangoz ise, uygulamanın kendileri açısından büyük önem arz ettiğini belirterek, Ceren'e teşekkür etti. 


Elbistan Kaynarca Gazetesi



Geri Dön