06 / 05 / 2024

N Kolay Yarı İstanbul Maratonu ne zaman, Maraton nerede koşulacak?

N Kolay Yarı İstanbul Maratonu ne zaman, Maraton nerede koşulacak?

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu'na 65 ülkeden yabancı sporcu katılacak. Maraton 17 yıllık tarihinde en fazla kayıt alınan yarış olacak. Yarışa 650'den fazla yabancı sporcu katılacak.



EKREM İMAMOĞLU METAVERSE ÜZERİNDEN AVATARLA KATILDI

İstanbul Yarı Maratonu'nu için düzenlenen tanıtım toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıya Metaverse üzerinden kendi avatarıyla katıldı. Ekrem İmamoğlu, metaverse sayesinde aynı anda iki yerde olabilmenin ilginç bir deneyim olduğunu söyledi. İmamoğlu, marataon hakkında ise şunları kaydetti:

Bu sene de dünyada her alanda konuşulan, gelecekte yaşam biçimimizde farklılık yaratacağını gördüğümüz Metaverse’le tanıştık. Metaverse dünyaya neler getirecek hep birlikte göreceğiz, ama bugün gördük ki aynı anda iki yerde olmamızı sağlayabiliyor. 16 milyon İstanbullu için beş yerde aynı anda olmak için ne yapmamız gerekiyorsa biz onun peşinden gitmeye devam edeceğiz. 2021 yılında İstanbul’da kadınlarda kırılan dünya yarı maraton rekoru, N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nu dünyanın en hızlı parkuru yaptı. Bu yıl da aynı heyecanla N Kolay İstanbul Yarı Maratonu’nu gerçekleştirmek üzere hazırız.

 


Geri Dön