28 / 04 / 2024

Nabucco'da Türk üreticilerin önü açıldı!

Nabucco'da Türk üreticilerin önü açıldı!

Noksel, Gazelle Hattı'nda boru tedarik ihalesini kazandı, bu başarı Nabucco'da Türk üreticilerin önünü açacak



Proje'de kullanılacak borular, Nabucco'dakiyle benzer kalitede olacak. Bu başarı Nabucco'da Türk üreticilerin önünü açacak

Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş., Çek Cumhuriyeti'nce gerçekleştirilen, Opal ve Kuzey Akım Gaz Boru hatlarını birleştirmek için planlan, Olbernhau gaz tesislerini Waıdhaus'daki dağıtım şebekesine bağlayacak olan Gazelle Boru Hattı Projesi boru tedarik ihalesini  kazandı. Proje süresi yaklaşık 12 ay. Boru teslimatlarına bu yılın ikinci yarısında başlanacak ve 2011 yılında tamamlanacak.

ÖRNEK OLACAK
Proje bu yıl içinde Avrupa'da ihalesi tamamlanan en büyük gaz projesi olma niteliğini taşıyor. Bu projeye ait borular Noksel'in Adapazarı Hendek'te kurulu fabrikasında üretilecek. Projenin bir diğer özelliği ise bu projenin boruları ile, Nabucco'da kullanılacak boruların, aynı çap ve kalitede olması. Noksel, bu proje için üreteceği borularla, Nabucco projesindeki borulara benzer kalitede, Türkiye'de ilk boru üreten üretici olacak. Bu başarının Nabucco'da Türk çelik boru üreticilerinin önünü açacağı tahmin ediliyor.

İSPANYA'DA DA YATIRIM
2009'da Afrika kıtasında planlanan boru hatlarını ve İspanya'nın Avrupa pazarlarına yakınlığını değerlendiren Noksel, İspanya'da üçüncü büyük spiral kaynaklı  çelik boru fabrikası kuruyor. Tesislerin yıllık imalat kapasitesi 150 bin ton olacak. Bu yatırımla Noksel'in toplam üretim kapasitesi yıllık 450 bin tona ulaşacak.
Akşam


Geri Dön