02 / 05 / 2024

Naci Ağbal: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güveniyor!

Naci Ağbal: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güveniyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla Türkiye’nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini belirtti




Maliye Bakanı Naci Ağbal, halkoylamasında evet oyunun ekonomiye kazandıracaklarını Yeni Şafak'a anlattı. Ağbal 16 Nisan'da 'Evet' çıkmasıyla birlikte Türkiye'nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini dile getirdi. Türkiye'nin uyguladığı ekonomik reform programının hızlanacağını söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, “Önümüzdeki dönemde istihdam da artacak. Herkes 16 Nisan'dan sonrası için iyimser" dedi.

YATIRIMCI İLGİSİ TAVAN YAPACAK

Bakan Ağbal, 16 Nisan'da evet çıkmasıyla birlikte Türkiye'ye olan ilginin tavan yapacağını belirterek, “Çünkü Türkiye'nin siyasi öngörülebilirliği çok uzun bir dönem için açılmış olacak. Türkiye'nin uyguladı ekonomik reform programı hızlanacak. Böylelikle içeriden ve dışarıdan Türkiye'ye daha fazla yatırım gelecek. Arka arkaya güven endeksleri ile karşılaşacağız" ifadelerini kullandı.

EKONOMİYLE İLGİLİ HERKES İYİMSER

Önümüzdeki dönemde istihdamın artacağını söyleyen Ağbal, “Son çeyrekten itibaren ekonomiyle ilgili almış olduğumuz kararlar neticesinde destek paketleri tek tek meyvesini veriyor. 16 Nisan'dan sonra bütün bu çalışmalar çok net bir şekilde ekonominin yolunu açacak. Herkes 16 Nisan'dan sonrası için iyimser" dedi.

16 NİSAN SONRASI GÜVEN DAHA TAÇLANACAK

İş çevreleri ile görüştüğünü aktaran Ağbal, “Türkiye'nin orta ve uzun vadeli geleceğine ilişkin zaten güven var. 16 Nisan inşallah bu güveni daha da taçlandıracak. Ekonomi daha fazla yüksek oranlarda büyüyecek. Buna herkes inansın, herkes güvensin. Türkiye'nin fırsatları muhteşem ki, yabancı yatırımcılar Türkiye'de yatırım fırsatı kolluyor. Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor. Kimse kimsenin moralini bozmasın. Türkiye'nin ekonomisine güç veren sağlam bir orta ve uzun vadeli ekonomik görünümü var. Bunu herkes de söylüyor" diye konuştu.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DE YENİ GELİR VERGİSİ KANUNU ÇIKACAK

Uzun bir süredir beklenen Yeni Gelir Vergisi Kanunuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Ağbal, Gelir Vergisi Kanunu'nun öncelikli konulardan biri olduğunu, önümüzdeki dönemde çıkarılacağını sözlerine ekledi.



Yeni Şafak


Geri Dön