27 / 04 / 2024

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş depreminden sonra Bingöl- Karlıova depremi için uyarı yapmıştı. Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, bu açıklamaların ardından, şehirdeki yapı stoku ile ilgili konuştu. İşte o açıklamalar...



Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre; bölgenin deprem bölgesi olduğunu anımsatan ve her zaman bu bölgede bir depremin beklendiğine vurgu yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, konu ile ilgili son dakika açıklamasında "Kahramanmaraş içinde yıllarca söyleniyordu. Ama kimse bir tarih veremiyordu. Ama biz zaten AFAD, Valilik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve ilgili kurumlar, önceden depremle ilgili planımızı yapmıştık. Elbette ki eksikler olabilir. Ama özellikle planlamada, yapı stoku noktasında yenilememiz gerekenler var" diye konuştu. 

Yaşanan depremin yaralarını sardıktan sonra buna yoğunlaşacaklarının altını çizen Erdal Arıkan, açıklamasında "Bizim son zamanlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önemli çalışmalar yaptı. Kültür mahallesi kentsel dönüşümü hemen hemen tamamladı. İçmeler TOKİ tamamlandı. Yine Düzağaç uydu kentte yapılan TOKİ konutlarımız var. Şu an İnönü mahallesinde, Bingöl depreminden sonra dönüşüm kapsamında yapıların tamamı tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Naci Görür Bingöl’ü uyarmıştı! Belediye başkanı yapı stokunu açıkladı: Eksikler var!

Bingöl'de yapı stokunun sorunlu olduğu yerlerin olduğuna da değinen Arıkan, üniversite ile beraber yaptıkları çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, "Üniversite ile birlikte yaptığımız çalışmalar var. Bingöl’de şimdi yeni bir yerleşim alanı tespit ediyoruz. İnşallah asıl depremden önce biz, mimarlar odası, üniversite ve belediyemiz bir protokol hazırladık onu hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu. 

İmar konusunda hassas davrandıklarına ve rastgele yapılaşmalara izin vermediklerine vurgu yapan Erdal Arıkan, "Bunun yanında depremle ilgili çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Olması gereken kat konusunda asla taviz vermedik. Çok hassas, çok katı davrandık. Bu doğrultuda, Valilik ve diğer kurumlarla yapacağımız çalışmalar ile bölgeye de katkı sağlayacağız" diye konuştu. 

Yapı stoku için sağlıklı ve dört dörtlük diyemeyeceklerini belirten Arıkan, "Yapı stokunda yapılması gerekenler var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın desteğine ihtiyacımız var. Valilik, belediye, AFAD bütün bu kurumların iş birliği gerekiyor" dedi ve büyük bir çalışma yapıp istatistiklerinin ortaya konması gerektiğini de aktardı. 

Maraş depremleri dünya gündeminde! New York Times, deprem felaketi için 'Artık Antakya yok' başlığını attı!

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Yaşananlar kader mi, akılsızlık ve fırsatçılık mı? Erdoğan, ‘kader’ dedi, Nihat Hatipoğlu çok farkı konuştu!

Geri Dön