04 / 05 / 2024

Nahit Kiler: Yeni Sapphire 'ler yükselecek!

Nahit Kiler: Yeni Sapphire 'ler yükselecek!

Rezidansların yüzde 60 'ının satıldığını belirten Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, rezidansların satışıyla ilgili ciddi bir tanıtım yapmadıklarını kaydetti



Zengin listesi kuleye girdi

Rezidansların yüzde 60 'ının satıldığını belirten  Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, rezidansların satışıyla ilgili ciddi bir tanıtım yapmadıklarını kaydetti. Kiler, “şžu anda satış için özel bir çabamız yok. Yaşamın başlamasını, alışveriş merkezinin açılmasını bekledik. Mart sonunda yüzde 10 'luk bir fiyat artışıyla birlikte satışı hızlandıracağız. Zenginler listesinden rezidans dairesi alan 5-6 kişi var. Daire satın alan müşterilerden yüzde 20 'si yabancı. Bunlar arasında Amerikalı, İngiliz ve Kıbrıslı var ” dedi.  

şžu anki metrekare fiyatlarının 7 bin ile 12 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Kiler, Mart sonu gibi yüzde 10 'luk bir zam öngörüleri bulunduğunu belirtti.

Yeni Sapphire 'ler yükselecek

Nahit Kiler, toplantı ardından sorularımızı yanıtladı. Kiler, “İkinci bir Sapphire projesi düşünüyor musunuz ” sorumuzu şöyle cevapladı:
“Bu bölgeden çıkmayı düşünmüyoruz. Burada ikinci, üçüncü Sapphire 'ler de yapmayı düşünüyoruz. Böyle bir proje yapmışken, buradaki know how 'ımızı kullanmak istiyoruz. Gidip, Beylikdüzü 'nde, Yeşilköy 'de yapmayız. Yine bu cadde üzerinde yapacağız. ”
Zorlu avantajı
Kiler, içinde alışveriş merkezinin de olacağı Zorlu Center projesinin Sapphire çarşı 'yı etkileyip etkilemeyeceğiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Zorlu 'nun açılmasıyla burada biraz daha hareket olur. Zorlu 'nun alışveriş merkezinin bir an önce açılmasını istiyoruz. Bilhassa binaların belli bir seviyeye gelmesini istiyoruz. Bize avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Bizim rezidans satışlarının biraz daha artacağına inanıyoruz. Zorlu ne kadar hızlı çıkarsa, bizim için o kadar iyi olur. ”

‘250 milyon dolarlık yatırım yapıldı '

İstanbul Sapphire 'in açılışı öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, Sapphire 'e başlarken gayrimenkul sektörü için dönüm noktası olacak bir proje yaratma hedefiyle yola çıktıklarını, amaçlarının büyüyen İstanbul 'un hatta Türkiye 'nin simgesi haline gelecek bir eser yaratmak olduğunu belirtti.

İstanbul Sapphire 'i arsa hariç 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiklerini ifade eden Kiler, “261 metre anten yüksekliği ile Moskova hariç Avrupa 'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire 'de toplamda 108 bin metreküp beton, 29 bin ton demir ve 55 bin metrekare cam kullanıldı. Depreme karşı yüksek dayanıklılık ve bina ömrünün daha uzun kalmasını sağlayan C60 standartlarında beton, ki bu ilk defa Türkiye 'de Boğaz Köprüsü hariç bu projede kullanılmıştır ” dedi.
261 metre anten yüksekliği olan Sapphire 'in 236 metre yükseklikteki Seyir Terası 'nın Türkiye 'de bir ilki temsil ettiğine işaret eden Nahit Kiler, şunları kaydetti:
“New York, Paris, Londra, Tokyo, Dubai gibi dünyanın belli başlı şehirlerinin ardından Sapphire İstanbul 'a, bir dünya metropolüne yakışacak Seyir Terası hediye ediyor.
Teras ziyaretçilerine ilk defa Kız Kulesi, Ayasofya, Dikilitaş ve pek çok tarihi yapıyı, iki kıtayı, iki denizi ve iki köprüyü aynı andan sunma fırsatı veriliyor. ”
Milliyet/Eylem TÜRK


Geri Dön