10 / 05 / 2024

Nakit ihtiyacına peynir ekmek gibi gidecek! 10 bin TL alabilirsiniz ama o şart gerekli!

Nakit ihtiyacına peynir ekmek gibi gidecek! 10 bin TL alabilirsiniz ama o şart gerekli!

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara 10.000 TL'lik yardım desteği sağlanacağı açıklanmıştı. Duyurunun ardından vatandaşlar tarafından bu yardım paralarının nasıl alınacağı merak edildi.



Devlet tarafından geri ödemeli bir şekilde sunulan bu yardım, depremzedelerin tamamına ulaştırılacak. Kahramanmaraş'ta yaşanan üzücü deprem, toplamda 11 şehrimizi etkileyerek pek çok binanın yıkılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yardım desteği, depremzedelerin en azından maddi açıdan rahatlamasına yardımcı olacak.

Nakit ihtiyacına peynir ekmek gibi gidecek! 10 bin TL alabilirsiniz ama o şart gerekli!

10.000 TL deprem yardımı sorgulama ekranı açıldı

AFAD, depremzedelere yönelik 10.000 TL'lik yardım desteğini e-devlet üzerinden sorgulanabilir hale getirdi. T.C. kimlik numarası ile e-devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar, anlık olarak sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Hane başına verilen destek ödemesi adıyla sunulan deprem yardımları için, eksiksiz bir şekilde IBAN numarası verilmesi gerekiyor. Hak sahibi olan vatandaşların kendi IBAN numaralarına bu ödemeler gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan 10.000 TL destek yardımı, orta ve hafif hasarlı binalarda oturan vatandaşlara verilecek. Bu yardım desteği ile birlikte depremzedelerin maddi açıdan rahatlaması hedefleniyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön