29 / 04 / 2024

Naksan Holding davasında flaş gelişme!

Naksan Holding davasında flaş gelişme!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün para kasası olarak bilinen Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlu hakkında verilen karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından uygun bulundu.  



Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı bulunan Naksan Holding'in eski yönetim kurulu başkanı Cahit ile oğlu Taner Nakıboğlu'nun ve bu dava ile ilişkisi olan 9 sanığın davası bir süredir devam ediyordu. Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi yerel mahkemenin sanıklar hakkında verdiği 2 yıl 1 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezalarını uygun buldu.  

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; davanın görüldüğü Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, duruşma savcısı ile sanıkların  mahkemeye daha önceden yaptıkları itirazını inceledi.

Dava hakkında karar veren ceza dairesi yerel mahkemenin sanıklar hakkında aldığı kararı uygun buldu. Ceza dairesi yerel mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçe ve uygulamaya ve dosya içeriğine göre, kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını açıkladı. 

Bunlara ek olarak daire delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını, ispat bakımından da değerlendirmenin yerinde olduğunu ifade etti. Ceza dairesi eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğuna karar verdi. 

Tahliye talebini mahkeme reddetti 

Daire kararda bir isabetsizliğin görülmediği anlaşıldığından istinaf başvurularının reddine hükmetti. Mahkeme tutuklu sanıklar Taner ve kardeşi Emre Nakıboğlu ile Murat Zar ve Cihan Dağcı'nın tutukluluğunun devamına karar verdi. Tutukluluk halinin devamına gerekçe olarak tutuklulukta geçirilen süre gösterildi. 

Ceza dairesi "ev hapsinde" olan Cahit Nakıboğlu'nun durumunun devamına karar verdi. Beş yılın altında ceza alan Ferhan Nakıboğlu ile Arif Çiftçi'nin cezası da kesinleşmiş oldu.

9 sanık ceza almıştı 

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesince, 8 Kasım'da görülen davada, Taner Nakıboğlu'na "terör örgütü yönetme" suçundan 15 yıl, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından kardeşi Emre Nakıboğlu'na 11 yıl 3 ay ceza verilmiti. 

Aynı davada babaları Cahit Nakıboğlu ile Murat Zar ve Cihan Dağcı'ya 8 yıl 9'ar ay, Cahit Nakıboğlu'nun eşi Ferhan Nakıboğlu'na "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay ceza almıştı. 

Diğer sanıklara ise aynı mahkeme Emre Özkaya ile Mesut Çeven'e "terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay, Arif Çiftçi'ye ise "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme, ceza alan sanıkların holdinge bağlı 42 şirketteki paylarının da müsaderesine hükmetmişti. Bir önceki duruşmada sanıklar Osman ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu ile Osman Nakıboğlu'nun kardeşi Mehmet Hilmi Nakıboğlu henüz yakalanamadıkları için dosyaları ayrılmıştı.

Naksan Holding'in firari isimleri Osman Nakıboğlu ve oğlu Bahaeddin Nakıboğlu 28 Temmuz 2018'de AA tarafından Amerika'da görüntülenmişti. Her iki sanığında Amerika'daki lüks yaşamları dikkat çekmişti.

Geçmiş yıllarda da FETÖ ile bağları bulunan Nakıboğlu ailesinden Osman ve Bahaeddin Nakıboğlu, haklarında FETÖ soruşturması başlatılınca 2014 yılında Amerika'ya kaçmıştı. Baba oğul FETÖ soruşturmasından önce Naksan Holding bünyesinde birçok şirkette yönetim kurulu başkanlığı ya da üyeliği gibi görevlerini yürütüyorlardı. 

FETÖ'ye yüklü miktarda para aktardılar

Yargılama sürecinde Naksan Holding üzerinden gayri resmi hesaplardan FETÖ'ye yüklü miktarda kaynak aktarıldığı belirlenmişti. Sanık, baba oğulun, Amerika'da bulunan Silikon Vadisi'nde girişimcilere farklı büyüklük ve tipte lüks ofis ve toplantı mekanları kiralama işi yapan "Innoworld" isimli şirketi kurup yönettikleri ortaya çıktı. 

Bunlarla da kalmayan baba-oğul 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Türkiye'den kaçırdıkarı paralarla Amerika'ya gelen ve yatırım imkanı arayan FETÖ mensuplarına da danışmanlık yardımında bulunmuşlardı. 

Paralel Yapı'nın eski yöneticisi Taner Nakıboğlu'na 15 yıl hapis cezası!


Geri Dön