05 / 05 / 2024

Narin Park'ta daireler 10 yılda kendini amorti edecek!

Narin Park'ta daireler 10 yılda kendini amorti edecek!

Narin Grubu, yaklaşık 350 dönümlük arazisinde Trakya'nın en büyük konut projesini hayata geçiriyor



ÇERKEZKÖY'e 40 yıl önce giden ve sanayicilere öncülük eden Narin Grubu, yaklaşık 350 dönümlük arazisinde Trakya'nın en büyük konut projesini hayata geçiriyor. 7 bin konutluk Narin Park'ın 492 konutluk Erguvan etabını, Narin Grubu'nun gayrimenkul şirketi Martı GYO yapıyor. Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, "Çerkezköy'e ilk gelen sanayi grubu olarak inşaatta da çıtayı yükselttik. Etiler dahil İstanbul'un herhangi bir semtinde bu inşaat kalitesi uygulanabilir" diyor.

İSTANBUL kabına sığmıyor, konut projeleri Gebze sınırından Çorlu ve Çerkezköy sınırına kadar uzanıyor. Gayrimenkul yatırımcısı açısından ise sınırların önemi yok... İlk olarak 40 yıl önce Narin Grubunun tesislerini taşıdığı Tekirdağ-Çerkezköy, bugün Türkiye'nin dev şirketlerine ev sahipliği yapıyor; hatta Çerkezköy OSB'deki 20 şiret bu yıl açıklanan İSO-500 listesine girdi. Çerkezköy OSB'deki 400 fabrikada yaklaşık 50 bin kişi istihdam ediliyor. Büyük sanayi tesisleri İstanbul dışında, daha uygun maliyetli sanayi bölgelerine taşınmak isterken, Çerkezköy de önemli bir adres olarak ortaya çıkıyor. Çerkezköy'ün hızla gelişmeye devam etmesi nitelikli konut açığı ortaya çıkardı.

Çerkezköy'deki yaklaşık 350 dönümlük eski fabrika arazisinde konut projesi geliştiren Narin Grubu, 7 bin konutluk bu projede 492 konutluk ilk etabı yine bir grup şirketi olan Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aracılığıyla yürütüyor. Martı GYO, 492 konutluk Erguvan etabını hızlandırdı.

İstanbullular alıyor
Yaklaşık 170 dairenin satıldığı Erguvan etabında halen metrekare fiyatları 950 TL'den başlıyor. 1+1'lerin 65 bin TL'den, 2+1'lerin ise 93 bin TL'den başladığı projede satışların yüzde 70-80'ini İstanbullu yatırımcılara yaptıklarını söyleyen Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, Çerkezköy'ye 15 dakika mesafede yaklaşık 400 bin nüfus olduğunu hatırlatıyor.  "Çerkezköy'ü rahmetli Nurullah dedem ve babam Halit Narin birlikte keşfetmiş" diyen Emre Narin, şunları ekliyor: "40 yıl evvel buraya gelen ilk fabrika bizimdi. Çerkezköy Organize Sanayi'de şu an yaklaşık 400 fabrika var. Bu fabrikalarda yaklaşık 50 bin çalışan var. Nitelikli konut açığı var. Narin Park bittiğinde 7 bin konuta ulaşacak, bugünkü inşaat maliyetiyle bile 500 milyon dolarlık bir konut projesinden söz ediyoruz. Narin Park, bölgedeki konut projeleri için çıtayı yükseltti. İnşaat kalitesinde iddialıyız. Etiler dahil İstanbul'un herhangi bir semtinde bu inşaat kalitesi uygulanabilir. Kalite adına fedakârlıktan kaçınmadık."
 
Kiralar İstanbul'dan aşağı kalmıyor, yatırımcıyı üzmez
KONUT yatırımcıları çoğu zaman "kiraya verildiğinde kendini amorti etme süresi" ve "bölgenin değerlenme potansiyeli" (bölgenin değerini artıracak metro-köprü ve benzeri yatırımlar) gibi kriterleri ilk sırada değerlendiriyor. Bu anlamda Çerkezköy'ün büyük potansiyeli olduğuna dikkati çeken Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, Narin Park'ın yatırımcı için ciddi potansiyel taşıdığını iddia ediyor. Emre Narin şu bilgileri veriyor: "Çerkezköy, yaklaşık 3 yıl içinde hayata geçecek hızlı tren projesi ile, İstanbul-Halkalı'ya 20 dakika uzaklıkta olacak. Narin Park projemiz de inşaat kalitesi olarak da bölgenin en iddialı projesi. Ciddi kira potansiyeli var. Nitelikli konutların satış potansiyeli var. Fabrikalarda çok sayıda ‘beyaz yakalı' dediğimiz teknik ve yönetici personel var. 400 fabrikada en basit hesapla 15'er beyaz yakalıdan hesap etseniz 6 bin beyaz yakalı yapar. Bölgenin kendi potansiyeli de var. Çerkezköy, önümüzdeki dönem nitelikli projelerin adreslerinden biri olacak. Çünkü yeni fabrikalar da bu bölgeye gelecek. Erguvan sitesi ile Çerkezköy'de bir çıta koyduk. Bundan sonraki projeler için çıta bu... Nitelikli 2+1, 3+1 dairelerin kira potansiyeli minimum 700-800 TL. Erguvan'da 1+1'ler 65 bin TL'den başlıyor. 1+1 daireleri 450-550 TL aralığında kiraya vermek mümkün. Yani 10 yıl gibi sürede kendini amorti edecek. 10 yıl, İstanbul'a göre çok iyi bir süre. Burada kiralar İstanbulla kıyaslanıyor, nitelikli konut talebi artacak. Erguvan'da 2+1'ler 93 bin TL'den başlıyor. 2+1 kiraları da 700-750 TL. Yatırımcılar için iyi rakamlar olduğunu düşünüyorum."
 
Çerkezköy sanayi bölgesinde dev şirketler üretim yapıyor
 
SON 4-5 yıldır konut kooperatiflerinin, sanayi şirketlerinin arsa aradığı Çerkezköy'de sanayi arsalarının değeri her geçen yıl artıyor. Nitelikli konut projelerinin sayısı da artıyor. Hatta son yıllarda Kapaklı, Kızılpınar gibi belde belediyeleri de konut projeleri ile dikkat çekmişti. Narin Park'ın ilk etabı Erguvan ise nitelikli konut talebine yönelik bir proje olarak ortaya çıkıyor.  Peki, Çerkezköy'ün nitelikli konut için potansiyeli var mı? Çerkezköy'deki 400 sanayi şirketinin 20'sinin İSO-500'de yer aldığını söylemek bu sorunun bir cevabı olabilir. Üstelik yeni sanayi şirketleri de gelmeye devam ediyor. Halen Çerkezköy'de üretim yapan ve İSO-500'e, yani, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi şirketi arasına giren firmalar arasında şunlar da var: Arçelik (7'nci sırada), BSH Ev Aletleri (24'üncü sırada), Akenerji Elektrik Üretim A.Ş. (74'üncü sırada), Bilim İlaç Sanayii (129'uncu sırada), Eczacıbaşı-Zentiva Sağlık Ürünleri (131'inci sırada), Merinos Halı (188'inci sırada), Polimer Kauçuk Sanayi (208'inci sırada), Hema Endüstri (210'uncu sırada), Nobel İlaç Sanayii (235'inci sırada), Ak-Kim Kimya (332'inci sırada), Deva Holding A.Ş. (337'inci sırada), Yünsa Yünlü Sanayi (358'inci sırada), Ak Kablo (378'inci sırada).

Halkalı-Çerkezköy arası 20 dakikaya kadar inecek
ULAŞTIRMA Bakanlığı, hızlı tren yatırımına hız verirken; ilk etapta Ankara-İstanbul hattına öncelik tanınacak. Bu hattın ilk etabı Ankara-Eskişehir arası seferler başladı. İkinci etapta Eskişehir-İstanbul devreye girecek. Devlet Demiryolları, 14 yıl içinde Ankara-İstanbul (533 kilometre), Ankara-Konya (245 kilometre), Ankara-Sivas (450 kilometre), Ankara-İzmir (606 kilometre), Bursa-Osmaneli (106 kilometre), Yerköy-Kayseri (150 kilometre), Halkalı-Kapıkule (230 kilometre) etaplarını bitirmek istiyor. Hızlı trenin İstanbul-Edirne etabında Çerkezköy, Misinli, Büyükkarıştıran, Küçükkarıştıran, Lüleburgaz, Alpullu, Babaeski ve Ağabey istasyonları planlanıyor. İstanbul-Edirne 45 dakikaya inecek.

Martı GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, "Bence Çerkezköy'ün geleceğindeki en önemli hususlardan biri, Hızlı Tren projesi. Hızlı Tren projesinde Halkalı-Çerkezköy bölümünün proje ve etüd çalışmaları bitti. Yapım ihalesi de yakın zamanda yapılacak. 2-3 yıl hat tamamlanır. Halkalı-Çerkezköy arası 20 dakikaya inecek. 20 dakika olmasın da 30 dakika olsun... Bu,  Marmaray  projesi ile entegre bir hızlı tren projesi. 20 dakikada, Halkalı'dan şehir merkezine gelemezsiniz" diyor.
Ali Öztürk/Hürriyet Seri İlanlar

0282 726 73 04

www.narinparkevleri.com

[email protected]

Narin Park'ta 68 bin 500 TL'ye! 103 konut daha teslim ediliyor!


Geri Dön