30 / 04 / 2024

Narlıdere Sanat Vadisi'ndeki boyama tartışması yeniden alevlendi!

Narlıdere Sanat Vadisi'ndeki boyama tartışması yeniden alevlendi!

Narlıdere Belediyesi yarın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açtıracağı “Sanat Vadisi”ne ikinci kez boya ile yeşillendirme çalışması yaptı




Narlıdere Belediyesi yarın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na açtıracağı “Sanat Vadisi”ne ikinci kez boya ile yeşillendirme çalışması yaptı

İzmir'de, yamaçlarının yeşile boyanmasıyla gündeme gelen Narlıdere ilçesindeki Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi'nde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı açılış törenine 2 gün kala yine hareketli saatler yaşandı. Geçtiğimiz 15 Ekim'de yeşil bir madde püskürterek vadinin yamaçlarını yemyeşil hale getiren Narlıdere Belediyesi, dün açılışa hazırlık için bir kez daha aynı işlemi yaptı. Vadinin tekrar yeşil renge bürünmesini sağlayan işlemin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı vadinin açılış törenine 2 gün kala yapılması dikkat çekti. 15 Ekim'de ilk işlem yapıldığında Narlıdere Belediyesi'nin burayı yeşil boya ile boyadığı iddia edilmişti. Bu iddia kamuoyunda büyük yankı uyandırırken günler sonra açıklama yapan Belediye Başkanı Abdül Batur, yaptıklarının boyama olmadığını, burada "hydroseeding" denilen yöntemle bir çimlendirme çalışması yaptıklarını savunmuştu.


VATANDAŞLAR ŞAŞIRDI


Dün işçilerin hararetli bir çalışmayla tekrar yeşillendirdiği vadinin yanından geçen vatandaşlar çalışmaları şaşkın gözlerle izledi. Vatandaşlar, "Daha önce buranın yeşile boyandığı söylenmişti. O zaman çıkan haberleri okumuş ve çok merak etmiştik. Şimdi gözlerimizle görme imkanı bulduk. Gerçekten boyanıyormuş" değerlendirmesinde bulundu.


"BATUR'UN HİZMET ANLAYIŞI"


Yapılan çalışmaya bir tepki de AK Parti Narlıdere İlçe başkanı Aslan Bilgi'den geldi. Bilgi, "Toprağın üstünü boyuyorlar. Vatandaşın, meslek örgütlerinin tepkilerine rağmen boyadan, makyajdan ve macundan vazgeçmiyorlar. Altı toprak, üstü boya. Burada karıncadan bitkiye canlı bırakmadılar. Genel başkanları gelecek diye ısrarla makyaj yapıyorlar. Vatandaş esaslı bir final beklerken, boyalı fiyaskoya imza attılar, ayıptır. Bunların hizmet anlayışının boya ve makyaj olduğu bir kez daha görüldü" diye konuştu.


PRESTİJ PROJESİ!


Partisinin belediye başkanlarının yapacağı toplantıya katılmak için İzmir'e gelecek olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yarın saat 18.00'de vadinin açılışını gerçekleştirecek. 6 milyon 830 bin liraya mal olan vadi projesinin maliyetinin 5 milyon 641 bin lirasını  İzmir  Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, açılış öncesi bir açıklama yaparak vadinin "İzmir için bir prestij projesi" olduğunu savundu.



Yeni Asır


Geri Dön