01 / 05 / 2024

Narlıdere'ye 2017'de TOKİ ve restorasyon müjdesi!

Narlıdere'ye 2017'de TOKİ ve restorasyon müjdesi!

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, hükümetin 2017’de ilçeye baraj ve toplu konut yapacağını duyurdu. Bilgi, yıl içinde Yukarı Köy Mahallesi’ndeki tarihi evlerin de restore edilerek bölgenin cazibe merkezi olacağını söyledi.



AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, 2017 yılında ilçeye baraj,  TOKİ  ve restorasyon müjdesi verdi. Bilgi, 2017 yılında üç projenin de Narlıdere'de hayata geçirileceğini söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ali Onbaşı Deresi Barajı'nın ihalesinin yapıldığını ve 2017'de çalışmalara başlanacağını belirten Bilgi, "Narlıdere'ye 2017'de 3 müjdemiz var. Bunlardan biri de Ali Onbaşı Barajı. Şu anda proje ihalesi yapıldı. 2017 yılında çalışmalara başlıyoruz. Barajın etrafında da rekreasyon alanları yer alacak. Kamp ve piknik alanları, yürüme yollarının da yer alacağı rekreasyon alanında insanlar ferah bir ortamda rahat bir nefes alacak" dedi.


KİRA ÖDER GİBİ


İkinci müjdenin ise Çatalkaya Mahallesi Arıkent Sitesi'nin üstündeki 56 dönümlük alana toplu konut yapılması olduğunu söyleyen Bilgi, "TOKİ arazisi üzerindeki temel atma çalışmaları yakında başlıyor. Bu alana 450 konut yapılacak. Tüm teknik detaylar tamamlandı. Vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacaklar" dedi. Bilgi, Narlıdere Yukarı Köy Mahallesi'ndeki Tahtacı alevilerinin ilk yerleşim yerindeki SİT alanı içindeki 11 evin de restore edileceğini söyledi.


ŞİRİNCE GİBİ OLACAK


Bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini de aktaran Bilgi, "Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu bölgedeki Tahtacı Evleri, restorasyonla aslına uygun olarak düzenlenecek. Tarihi evlerin bulunduğu ortam Şirince gibi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayacak. Bu projeleri 2017 yılında Narlıdere'ye kazandıracağız. İlçemiz bu projelerle daha da gelişecek. Bu çalışmaların takipçisi olacağız" diye konuştu.


İZMİR'İ KÖY OLMAKTAN KURTARACAĞIZ"


Hayata geçirdiği projelerle dünya çapında adını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'deki AK Parti teşkilatlarını ağırladığı program hakkında da bilgi veren AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, "Üç günlük ziyarette yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'a göre CHP'li belediyecilik anlayışıyla İzmir'in köy olmaktan kurtulamadığını ve her geçen gün geriye gittiğini bir kez daha gördük. AK Parti belediyeciliğini İzmirle buluşturmak için daha çok çalışacağız. İzmir'i köy olmaktan kurtaracağız" dedi.


Yeni Asır 



Geri Dön