19 / 05 / 2024

Nazenin V, süperyat yarışmasında finalist oldu!

Nazenin V, süperyat yarışmasında finalist oldu!

RMK Marine tarafından inşa edilen keç tipi yat Nazenin V, 'Dünya Süperyat Ödülleri 2010'da finalist olarak açıklandı



Koç Holding'in gemi ve yat inşa şirketi RMK Marine tarafından inşa edilen keç tipi yat Nazenin V, 'Dünya Süperyat Ödülleri 2010'da finalist olarak açıklandı. Dünya süperyat sektörünün 'oscar'ı olarak değerlendirilen ödüller 22 Mayıs'ta Londra'nın tarihi Guildhall binasında düzenlenecek gala gecesinde sahiplerini bulacak. Geçen yıl teslim edilen 52 metre uzunluğundaki keç tipi uzun mesafe seyir teknesi olan Nazenin V, "45 metre üstü en iyi yelkenli yat" kategorisinde beş finalistten biri oldu. RMK'dan yapılan açıklamada "Nazenin V, önceki tekneleriyle Atlantik'i üç kez geçen ve dünya turu yapan deneyimli sahibinin beklentilerine cevap vermektedir" denilerek Rahmi Koç tarif edildi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler;

Nazenin V süperyatta 2010 finalisti oldu  
 
KOÇ Holding'in gemi ve yat inşa şirketi RMK Marine tarafından inşa edilen keç tipi yat Nazenin V, “Dünya Süperyat Ödülleri 2010”da finalist olarak açıklandı. Dünya süperyat sektörünün “Oscar”ları olarak değerlendirilen ödüller 22 Mayıs'ta Londra'nın tarihi Guildhall binasında düzenlenecek gala gecesinde sahiplerini bulacak.

Geçtiğimiz yıl teslim edilen 52 metre uzunluğundaki keç tipi uzun mesafe seyir teknesi olan Nazenin V, “45 metre Üstü En İyi Yelkenli Yat” kategorisinde 5 finalistten biri oldu. Klasik bir Sparkman and Stevens tasarımı olan Nazenin V, kolay hareket kabiliyetiyle bütünleşen ince bir gövdeye ve rahat bir seyir için baş ve kıçta uzun su üstü uzantılarına sahip. Nazenin V'in iç tasarımı ise Redman Whitely Dixon (RWD) imzası taşıyor.

Hem tekne, hem de tersane için final aşamasına gelebilmenin önemli bir başarı olarak kabul edildiği “Dünya Süperyat Ödülleri” yarışmasında tüm kategorilerde 90 aday içinden yalnızca 53 tanesi finale yükselme şansını elde edebildi. Nazenin V'in kalitesiyle kazandığı bu başarı, RMK Marine'nin inşaa aşamasında ulaştığı yüksek standartların en önemli göstergesi olarak değerlendirildi.
Vatan
 


Geri Dön