28 / 04 / 2024

Nazım imar planı raporu!

Nazım imar planı raporu!

Belediyelerce hazırlanan nazım imar planı, düzenlenen detaylı bir raporla açıklanır. Nazım imar planı raporu ile bir bütündür. Nazım imar planı raporu hakkında detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor..



Nazım imar planı raporu


Nazım imar planı, onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri detaylı olarak gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan plandır.


Nazım imar planı raporu içinde neler bulunuyor?


Örnek olarak 1/5000 ölçekli bir nazım imar planı raporu içerisinde; sit alanları, sit alanlarının türleri, planlama ilkeleri, planlama çalışmasının kapsam ve yöntemi, bölgenin coğrafi konumu, idari yapısı, planlama alanının mekansal gelişimi, bölgenin demografik, ekonomik, fiziki, coğrafi, doğal yapısı ve bunların faktörleri, araştırma sonuçlarının analizleri, kurum görüşleri, hane halkı anketleri, ticaret anketi sonuçları gibi bölümler bulunabiliyor. 


Bölgenin konumuna göre değişen bu koşullar çerçevesinde her detayı titizlikle hazırlanmış bir rapor oluşturuluyor. Bu rapor çerçevesinde nazım imar planı uygulanıyor. Nazım imar planı hazırlanan raporla birlikte bir bütün oluyor.




Rapor hazırlandıktan sonra neler yapılıyor?


Bu rapor da hazırlandıktan sonra belediye meclislerinin onayına sunuluyor. Belediye meclisi detaylı olarak hazırlanmış raporu inceliyor, ve uygun görülürse onaylanıyor. Onaylanan plan ilgili birime gönderilir.İlgili birim planda gerekli düzeltmeleri yapıyor ve yedi takım çoğaltıp başkan'a onaylatılıp dağıtım yapılıyor. Plan,  harita müdürlüğü tarafından askıya çıkarılıyor. Askı süresince yapılan itirazlar değerlendiriliyor. Değerlendirmeler meclise iletiliyor.

Meclisin vereceği karar doğrultusunda gerekli işlemler yapılıyor.


Nazım imar planı ölçeği!

Nazım imar planının tanımı!



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön