29 / 04 / 2024

Nazmi Durbakayım: Tuzla'ya 5 bin 500 konut yapacağız!

Nazmi Durbakayım: Tuzla'ya 5 bin 500 konut yapacağız!

Teknik Yapı, arsası için 317.5 milyon TL ödediği Tuzla'daki 5 bin 500 konutluk projesinde iki modern uygulama yapacak. Evinde ağırlamak istemeyenler için misafir konutu, 'ben evde yemek yapmam' diyenler için mutfaksız daire



Teknik Yapı, arsası için 317.5 milyon TL ödediği Tuzla'daki 5 bin 500 konutluk projesinde iki modern uygulama yapacak. Evinde ağırlamak istemeyenler için misafir konutu, 'ben evde yemek yapmam' diyenler için mutfaksız daire

Anadolu yakasında gerçekleştirdiği konut projeleriyle tanınan Teknik Yapı, bu yakanın biraz daha ötesine geçerek Tuzla'da özel bir çalışma yapmaya başladı. Şirket, Emlak Konut GYOdan hasılat paylaşımı yöntemiyle aldığı 300 dönümlük iki parsel üzerinde 5 bin 500 konut yapacak. Projenin iki önemli özelliği var. Birincisi, Türklerin konuk ağırlama alışkanlıklarını değiştirecek 'misafir evlerine' yer verilmesi. Diğeri ise mutfaksız konutlar. Proje için şimdiden THY personelinden 1.500 talep gelmiş durumda.
Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, bu projeyle şu ana kadar Türkiyede hiç olmayan, belki dünyada modeli  bulunmayan bir yeniliği hayata geçireceklerini vurguladı. Sosyal binada yer alacak misafir evlerinde mutfak ve banyonun da olacağını belirten Durbakayım, 200 adet olarak planladıkları evler hakkında şöyle konuştu:
"Arada bir gelen yatılı misafirler için daha büyük bir ev almak yerine daha küçük ve hesaplı konutları tavsiye ediyorum. İhtiyacınız  olan odayı sitedeki sosyal binada yer alan konuk odalardan cüzi bir rakamla kiralayın ve ihtiyacınız müddetince kullanın."

Mutfaklar kaldırıldı
Proje için şimdiden Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarından 1.500 adetlik talep aldıklarını belirten Durbakayım, projedeki bir diğer özelliği ise 'mutfaksız evler' olarak ifade etti. Komplekste insanların en iyi, en ucuz şekilde ihtiyaçlarının giderileceği restoranlar ve fast foodlar'ın olacağını kaydeden Durbakayım, Eğer evi bir otel odası gibi kullanıyor, mutfağa ihtiyaç duymuyorsanız kullanmadığınız ekipmanlar fazlalık oluyor. Biz  evi öyle bir dizayn ediyoruz ki siz istemiyorsanız bu üniteleri yapmıyoruz . Onun  yerine dolap koyuyoruz. Tuzla projesinde bunlar yer alıyor. Sonradan ihtiyaç olduğunda ise tesis hazır, o ünite kaldırılıp diğer ünite konabiliyor. Bu uygulama, stüdyo daireler için geçerli olacak. Ve tüm projenin yüzde 10'unu geçmeyecek" diye konuştu.

TUZLA, MARKALARI ÇEKECEK
Toplamda 300 dönümlük arsanın ihalesini kazanabilmek için Teknik Yapı, Dumankaya ile çekişmişti. İki parsel halindeki arsa için toplamda yaklaşık 317.5 milyon TL önererek ihaleyi kazanan Teknik Yapı açısından Tuzla'nın ifade ettiklerini, Nazmi Durbakayım, şu sözlerle anlattı:

"Bu tür markalı projelerle bölgenin çehresi değişecek. Tuzlayı Ataşehir ve Kartalda olduğu gibi markalı projelerin çekim merkezi haline gelebilir. Kara, hava ve deniz ulaşımının tam merkezi olan Tuzla, bugüne kadar sadece sayfiye ve küçük çaplı ekonomik sitelere ev sahipliği yapan bir bölge olarak biliniyordu. Kartal ve Ataşehirde olduğu gibi Tuzlada gerçekleştireceğimiz projede, lükse kaçmadan Bağdat Caddesindeki yüksek  kaliteyi, ekonomik rakamlarla sunmayı hedefliyoruz.


MİSAFİR EVLERİ NASIL İŞLEYECEK
Tuzla'daki bu yeni projede misafir evlerinin sayısı 200 adet olarak belirlendi. Sistemin işleyişinde başlangıç noktası, konut sahibinin talebi olacak. Rezervasyon sonrasında misafirleri bu odalarda ağırlamak mümkün olacak. Her birinde mutfak ve banyonun da yer alacağı odaların temizlik, elektrik ve su gibi ihtiyaçları cüzi bir  bedelle karşılanacak. Buradan sağlanan gelir, sitenin giderlerini aşağı çekmek için kullanılacak. Bu arada misafir evlerinin 5-10 tanesi acil durumlar için rezervde tutulacak.

 


Geri Dön