08 / 05 / 2024

Ne 100 bin ne 150 bin konut! TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın! 

Ne 100 bin ne 150 bin konut! TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen sosyal konut projesi ile ilgili detayları resmen açıkladı. Ne 100 bin ne 150 bin konut... TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın...



Habertürk'ten Bülent Aydemir de kaleme aldığı köşe yazısında TOKi sosyal konut projesine yer verdi. 250 bin konut, 100 bin arsa ve 10 bin işyerinin bulunduğu 81 il projesi 2 yıllık sürede inşa edilecek. Söz konusu proje Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı öncülüğünde yürütülecek, devletin ilgili birimlerinin destekleyeceği projenin bütünü de 5 yıllık bir projeksiyonla hazırlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 20 yılda bir milyon 170 bin konut üretti. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs dönemi denilen 3 yılda 250 bin konut üretildi. 13 Eylül'de yapılacak olan lansmanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakamı artırma ihtimali de var. Son dönemde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının sıfır konut üretimindeki payının yüzde 8’den, yüzde 14’e çıktığı da belirtiliyor.  

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen söz konusu proje, şu anda TOKİ’nin 800 şantiyede süren 129 bin konut projesine de ilave olmuş olacak.

Ne 100 bin ne 150 bin konut! TOKİ 81 il sosyal konut projesindeki konut sayısını duyan inanamadı! Hemen bakın! 

Milyonlarca asgari ücretli vatandaşın ulaşabileceği fiyattan satılacak konutların arsası, sosyal donatıları ve alt yapıları devlet tarafından sübvanse edileceği için fiyatlarının da piyasanın bir hayli altında  olması bekleniyor. Yine verilen bilgiye göre, merakla beklenen kapsamında üretilecek konutların fiyatı, 3 oda 1 salon daire için Türkiye genelinde ortalama 800-900 bin Türk Lirası olacak. Verilen bilgiye göre söz konusu bu fiyatlar biraz daha yukarı çıkabilir.

Yine verilen detaylara göre, konut vadeleri 10 senede başlayıp 15 yıla kadar çıkacak. Söz konusu taksitler daha düşük olsun diye vade süreleri bazı projelerde 15 seneden daha çok da olabilir. Yine verilen bilgiye göre, dar gelirli ve oturacak konutu bulunmayan aileler söz konusu konutları satın alabilecek. Aylık geliri 14 bin Türk Lirası'nın altında olan vatandaşlar, bu konutlara başvuru yapacak. Söz konusu konutların borçları bitene kadar satılmasına da izin verilmeyecek. Böylelikle ticari amaçla konutların alınıp satılmasına da engel olunacak.

2022 TOKİ 100 bin konut inşaatları ne zaman başlayacak?

Yastık altında 2 bin liranız varsa hemen bu 2+1 ev fırsatına göz atın! TOKİ'den Eylül müjdesi!

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı projesi resmen başlıyor! Yüzlerce yeni konut geliyor, dev proje onaylandı!


Geri Dön