29 / 04 / 2024

Ne altın ne de dolar. Yatırımcının gözdesi o alacak. Herkes parasını çekip oraya yatıracak

Ne altın ne de dolar. Yatırımcının gözdesi o alacak. Herkes parasını çekip oraya yatıracak

Ne altın en dolar.. Analistler tarafından yatırımcının yeni gözdesi olacak yatırım aracı açıklandı. Detaylar oldukça heyecan verici.



Nereydese hemen hemen herkes parasını daha değerli hale getirmek için çeşitli yollar arıyor. Yatırımcıları yakından ilgilendiren gelişmeler de analistler tarafından vatandaşlarla paylaşılmaya devam ediliyor. Yatırımcıları son olarak çok yakından ilgilendiren bir gelişme daha yaşandı. 
Beklentilerin çok üzerinde yer alan faiz oranlarının etkisi de büyük old. Dolar, euro ve gram altın piyasasını yıkıp geçen karar sonrasında mevduat hesaplarına dikkatler çekildi. Merkez Bankası'nın mevduat hesaplarını destekleyeceğine dair söylentiler bulunuyor.

Alınan karar sonrasında düşüş gösteren altın, dolar ve euro biriktirenlerin hedefi değişti. Mevduat faiziyle yüksek kazanç elde edilebileceği savunulurken, TL mevduat hesaplarına dair 3 farklı faiz seçeneğinin bulunduğu, TL'ye yatırdığınız paranın katlanacağı vurgulanıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ ORANINI YÜKSELTTİ

Türkiye ekonomisinde dalgalanmaların sürdüğü günlerde yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Seçimlerin ardından dalgalanan piyasa, Merkez Bankası tarafından duyurulan faiz kararı sonrasında hızlandı. Kur korumalı mevduat hesaplarına dair atılan kritik adımlar ile birlikte teşvik sağlanması planlanıyor. TL mevduat hesaplarına yapılacak olan teşvikler ile yatırımların mevduat hesaplarına olması bekleniyor.
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar göre mevduat hesaplarında 3 farklı faiz seçeneği bulunuyor. Fakat uzun vadede sürdürülebileceği konusunda tartışmalar sürüyor. Son alınan karar sonrasında faizin yüzde 25 olmasıyla birlikte, TL dönüşümlü kur korumalı mevduat hesaplarının da yüzde 25 faiz uygulama zorunluluğu dikkat çekti.

Türk Lirası bazında yapılan teşvikler yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı kararıyla yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Paylaşılan karara göre mevduat hesaplarında teşvik sağlanacak ve TL mevduat hesaplarında daha fazla faiz oranları bulunacak. Bu durum vatandaşların kur korumalı mevduat hesapları yerine TL mevduat hesaplarını tercih etmesi tahmin ediliyor.
 


Geri Dön