29 / 04 / 2024

Nebi Yılmaz kimdir?

Nebi Yılmaz kimdir?

Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz kimdir? Nebi Yılmaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Nebi Yılmaz, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Nebi Yılmaz...



Nebi Yılmaz kimdir?

Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 1968 Yılında Mut'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini kendi köyü (Aşağıköselerli) ve ilçe merkezinde tamamladı.


1989 Yılında Çukurova Üniversitesi Harita ve Kadastro Teknikerliği bölümünü biterek öğrenimini tamamladı. 1990 Yılında Mut'ta Harita ve Emlak Bürosu açarak iş hayatına atıldı.


1993-1995 Yılları arasında vatani görevini tamamladı. 1999 - 2004 Yıllırı arasında MHP İl Genel Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. 2003 Yılında MHP Mut İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 


2009 Yerel Seçimleri'nde yeniden İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi.  Bayındırlık, Bütçe, Araştırma Komisyonları'nda görev aldı. 2 Dönem İl Daimi Encümeni olarak görev aldı.


Nebi YILMAZ evli ve 3 çocuk babasıdır.


Mersin Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'ın mesajı ise şu şekilde;


"Değerli Hemşehrilerim,

Sizlerin teveccühü ile 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Mut  Belediye Başkanlığı görevine seçildim. Öncelikle gösterdiğiniz bu güveniniz nedeniyle teşekkür ediyorum. 


Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür.Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden birisi de hiç şüphesiz yerel yönetimlerdir. Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, bayındır hale getirmek; gelecek nesillere daha yaşanabilir, çağdaş, geçmiş kültürünü koruyan ve yeşeten bir kent bırakmak temel görevimizdir.


2023'ün Türkiyesi'nde yeni bir belediyecilik misyonu ve vizyonu ancak geçmişle geleceği birleştirebilen, eskinin değerlerini çağdaş dünya ile buluşturmayı başarabilen yerel yöneticilerle mümkün olabilir. Bu yüzden içerisinde bulunduğumuz şartlar her ne olursa olsun her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk üstlenmemiz gerekmektedir.


Bu sebeple hedefe giden yolda insanlarımızın hizmet beklentilerini dikkate alan bir anlayışla, bu güne kadar sorumluluk aldığımız tüm görevlerde ortaya koyduğumuz yönetim yeteneklerimizi halkımızın hizmetine sunarak yeni bir yerel yönetim modeli uygulamaya başlamalıyız. İşte ÜRETKEN BELEDİYECİLİK GÖRÜŞÜ bu bilincin bir ürünü ortaya çıkmıştır.


Üretken belediyecilik, hizmette kalite, etkinlik ve sürekliliği sağlayan bir yerel yönetim anlayışı olduğu kadar aynı zamanda da toplumu birleştirici, bütünleştirici ve etkili bir belediyecilik anlayışıdır da."






Geri Dön