29 / 04 / 2024

Necdet Ünüvar Adana şehir hastanesi inşaatını inceledi!

Necdet Ünüvar Adana şehir hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, yapımı devam eden bin 550 yataklı şehir hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.



Adana'da sağlık alanında yapılan yatırımlara bir yenisini daha ekleniyor. Türkiye'de sayılı kentlerde yapılan şehir hastanelerinden biri de Adana'da yükseliyor. AK Parti  Adana  Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, tamamlandığında bölge illerinin yanı sıra başka ülkelerden gelecek yabancı hastalara da hizmet verecek olan Adana Şehir Hastanesi'nde binaların hızla yükseldiğini söyledi. 


BİNALAR GÖRÜLÜYOR 

Adana Şehir Hastanesi inşaatını gezerek, yatırımı gerçekleştiren yetkililerinden bilgi alan Ünüvar, 36 ayda tamamlanmak üzere Haziran 2013'te sözleşmesi yapılan ve aynı yılın ekim ayında temel atma töreni gerçekleştirilen yatırımın hızla ilerlediğini, otoyoldan geçenlerin ve Çukurova Üniversitesi istikametinden gelenlerin, binaların yükseldiğini rahatlıkla görebileceğini ifade etti. Ünüvar, 18 kule vincin kurulu olduğu inşaat alanında, yaklaşık 2 bin işçinin gece gündüz çalıştığını kaydetti. 


1 MİLYAR TL'LİK YATIRIM

Ünüvar, 584 yataklı genel hastane, 349 yataklı kadın doğum, 189 yataklı kalp ve damar cerrahisi, 182 yataklı onkoloji, 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinden oluşacak bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi'nin, bölge illerine hizmet vermenin yanı sıra Adana'yı Ortadoğu'nun sağlık başkenti yapacağını söyledi. Kolonlarına yerleştirilen sismik izolatörlerle 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olarak inşa edilen Adana Şehir Hastanesi, 1 milyar TL'yi aşan yatırım değeriyle, sağlık sektöründe gerçekleştirilen en büyük yatırımlardan biri.


Sabah Güney


Geri Dön