27 / 04 / 2024

Necdet Utkanlar kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Necdet Utkanlar kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Necdet Utkanlar kimdir? Kaç yaşında? Necdet Utkanlar  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Necdet Utkanlar 'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Necdet Utkanlar 'ın hayatına dair merak edilenler.



Eğitim Hayatı

 Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliği'ni 22 Ocak 1976’da mezun oldu, aynı bölümde 28 Ağustos 1978’de yüksek lisans çalışmasını, “Erdemir imalatı gemi saçlarının gerilimli korozyonu” konusu üstündeki araştırması ile bitirdi.

-1976 Haziran – 1978 Aralık tarihlerinde, TDÇİ'de yer alan Sivas Demir Çelik Projesinde “Proje Mühendisi” olarak vazife yaptı. Aynı anlarda, DPT’ da, Sn. Turgut Özal Başkanlığında decam ettirilen “Türkiye Demir Çelik Master Planı” üstüne yapılan çalışmalarda vazife yaptı.

İş Hayatı

-Haziran 1980’de Asil Çelik’te Spesifikasyon ve Metod Geliştirme Mühendiliği vazifesini yaptı. Başı yaptı ve sırasıyla; Kalite Kontrolörlüğünde şef, Kalite Güvence Müdürlüğü, Kalite ve Metalurji Grup Müdürü vazifesinde iş yaptı.

Necdet Utkanlar kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Bu zaman içinde, 1980-1990 seneleri içinde, Alman Thyssen Edelsthalwerke Witten ve Krefeld fabrikalarında, o zamandas imzalanmış olan know-how anlaşması bağlamında teknik eğitim ve çalışmalara birçok kez katıldı ve alaşımlı çelik imalatı hususunda önemli şahsi gelişmeleri bu vesile ile elde etti. Ayrıca, 1986 senesinde, Japonya’ da Nippon Steel Co.’ nin, Kita-Kyushu Ar-Ge fabrikasında, dört ay boyunca “çelik alaşım dizaynı” hususunda iş yaptı.

-Eylül 1997’de Asil Çelik ile yolları ayırdıktan sonra, Bureau Veritas Bursa Ofisi’ni kurdu ve geliştirdi; bu bağlamda, kalite yönetim sistemleri üstünde eğitmen ve denetçi olarak çalışmasının yanında, yönetim danışmalığı, Bureau Veritas adına “Demir-Çelik Sanayi” ve “Otomotiv Sanayi” mesuliyeti vazifesi ile beraber, uluslararası ticarette gözetmen ve denetçi olarak vazife yaptı.

 


Geri Dön