02 / 05 / 2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi inşaatının yüzde 80'i tamamlandı!

Necmettin Erbakan Üniversitesi inşaatının yüzde 80'i tamamlandı!

2012 yılı sonunda temeli atılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü için kaba inşaatının çoğu tamamlanan projede çalışmaların yaklaşık yüzde 80' lik bölümü tamamlandı. Kampüsün ana hatları belirginleşmeye başladı...



2012 yılı sonunda temeli atılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüsü için kaba inşaatının çoğu tamamlanan projede çalışmaların yaklaşık yüzde 80' lik bölümü tamamlandı. 


Meram ilçesi Köyceğiz Mahallesinde 2012 yılının son döneminde temeli atılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüs'ün de gözle görülür derecede yol kat edildi. Hız kesmeden devam eden çalışmalar sonucunda yükselen binalar kampüsün ana hatlarını belirginleştirmeye başladı. 


YÜZDE 80'İ TAMAMLANDI 


Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yeni kampüsünde kaba inşaatın büyük bir bölümü tamamlandı. Kampüste her biri bin 700 metre kare alandan oluşan üç ana blok bulunuyor. Toplam 26 bin metre kare inşaat alanının bulunduğun projenin yaklaşık yüzde 8o'lik bölümü ise tamamlandı. 


EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 


İlk blokların tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi yapılacak ve 20142015 eğitim öğretim sezonundan itibaren öğrenciler ders görmeye başlayacak. Yerleşke olarak Meram'ın yüksek kesiminde bulunan yeni kampüs, Konya manzarasına sahio. İhale alanı 8 bin metre kare olan projede, kampüs için ayrılan toplam alan ise 1 milyon metre kare. 

Değişik mimari tarzıyla dikkat çeken kampüsteki binalar tamamlandığında öğretim üyeleri öğrenciler, geniş, ferah ve şehir manzaralı sınıflarda eğitim görecek. 


Anadolu'da Bugün Gazetesi 


Geri Dön