22 / 12 / 2024

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'ta modern kentleşmenin temeli atıldı!

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'ta modern kentleşmenin temeli atıldı!

Necmi Kadıoğlu Esenyurt' ta modern kentleşmenin temeli atıldı, gerek toplu konut yatırımcıları, gerekse irili ufaklı müteahhitler, yerli ve yabancı yatırımcılar projelerini gerçekleştirerek kentleşme sürecini hızlandırdı...



Esenyurt; İstanbul'un dışında çarpık gecekondu yapılaşmasının olduğu, kentleşmeden uzak, devasa sorunları olan Türkiye'nin en büyük köyüydü. 2004 yılında Necmi Kadıoğlu'nun Belediye Başkanı olmasıyla birlikte, ilçe büyük bir değişim yaşadı. İlçede devrim niteliğinde çalışmalara imza atıldı.


İşgalli araziler, parselasyonu yapılmamış tarlalar arasında irili ufaklı yapıların olduğu, davalı hisseli parsellerin üzerine kurulmuş ruhsatsız yapılar, 200 binin üzerinde nüfusuyla 1 sağlık ocağı, 90 kişilik sınıflar, çamurlu yollar, suyu, elektriği, doğalgazı, spor ve sosyal alanları olmayan, sorunlu bir kentti Esenyurt. İstanbul'un varoşu olarak bilinen, 70 yıllık tarihi geçmişi olan ve 1989 yılında belediye olmasına rağmen hizmet eksikliğinden kurtulamayan Esenyurt'un makûs talihi 2004 yılında Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte değişti. Esenyurta yapılan devasa projelerle adeta çehresi değişen ilçede eğitim, sağlık ve sporda da devrim niteliğindeki çalışmalara imza atıldı. 


SOSYAL DONATI ALANLARI OLUŞTURULDU 


2004 yılı Nisan ayından itibaren Necmi Kadıoğlu başkanlığında, AK Parti belediyeciliğinin en belirgin örneği Esenyurt'ta hayata geçti. 


Öncelikle Esenyurt'un gelecek 50 yılı planlandı. Esenyurt'un tamamım kapsayan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planlarla, gelecek nüfus yoğunluğu, bu nüfusa bağlı olarak ulaşım çözümleri, altyapı, üstyapı, sanat yapıları, okul, sağlık, yeşil alan, spor alanı, kültür alanı gibi kentin tüm ihtiyacım karşılayacak sosyal donatı alanları oluşturuldu. 



 İLÇENİN 30 YILLIK EĞİTİM SORUNU ÇÖZÜLDÜ 



Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Belediyesini 2004 yılında devraldığuıda; tek sağlık ocağı ve 85 bin kişilik öğrenci nüfusuna karşın, 19 tane okula sahipti. Bugün İstanbul'un yeni gözde ilçeleri arasında yer alan Esenyurt'ta; 60'ı geçen eğitim kurumlarıyla ilçenin 30 yıllık eğitim sorunu planlanarak çözüme kavuşturuldu. Yeni eğitim kurumları da planlara dâhil edildi. 


2014 Yerel Seçimleri için AK Parti tarafından'Esenyurta tekrar Belediye Başkan Adayı olarak konulan Necmi Kadıoğlu, "İlçemize yapmış olduğumuz her hizmet projesindeki bir diğer amacımız ise, metropol şehrimiz İstanbul'a yeni bir soluk kazandırmaktır. Onuncu yıl içinde olduğumuz görev süremizde imza attığımız kaliteli, modern ve kalıcı hizmet projelerimizle çehresi değişen ilçemiz, İstanbul'un modernleşme halkasında yerini almıştır. Altyapı ve üstyapı sorunlarının çözümüyle, toplumumuzun çeşitli kesimlerine hitap eden, kalkınma, gelişim ve istihdamı hedefleyen sosyal projelerle, Avrupa standartlarının üstünde İstanbul'da tek olan üç ayrl şehir ormanı hizmete açılarak ve beşinci şehir ormanı inşasına başlanarak, genç-yaşlı tüm Esenyurtlulara oksijen ve huzurlu bir ortam sunulmuştur" dedi. 


10 YILDA YEŞİLE YAPILAN YATIRIM 


2004'e kadar 105 bin m2 yeşil alan varken, 2004-2014 arası 2.8 milyon m2 yeşil alanı ağaçlandırıldı. 

2004'e kadar 5 ağaçlık alan varken, 2004-2014 arası 3 şehir parkı ve 22 mahalle parkı yapıldı. 

2004'e kadar 9 çocuk parkı varken, 2004-2014 arası 61 çocuk parkı yapıldı. 

5 şehir ve mahalle parkı daha inşa aşamasında. 

4 şehir ve mahalle parkının da sözü verildi. 

120 bin adet ağaç ve fidan dikildi. Her yıl 1 milyon lale ve 1.5 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor. 



ESENYURT YOL ALIYOR MAHALLE ARASINDA YAPILAN KONUT SAYISI 134 BİNİ BULDU


 Esenyurt'ta modern kentleşmenin temeli atıldı, gerek toplu konut yatırımcıları, gerekse irili ufaklı müteahhitler, yerli ve yabancı yatırımcılar projelerini gerçekleştirerek kentleşme sürecini hızlandırdı. 


"Esenyurt bugün kentsel dönüşümün en iyi örneğini sergilemektedir" diyen Necmi Kadıoğlu, eski yapıların yıkılıp yerine yenilerinin yapıldığını belirtti. 


ESENYURT'TA KÜLTÜR SANAT 


Necmi Kadıoğlu, ilçede bulunan 8 kültür merkezinin haftanın en az 5 günü değişik kültürel faaliyetlere ev sahipliği yaptığını, tiyatro ekiplerinin her hafta değişik türlerden oyunlar sergileyip, en az 500 kişilik seyirci kitlelerine hitap ettiğini bildirdi. Kadıoğlu, 2004'ten önce bir tek sinema salonu olmayan Esenyurt'ta şu an 3 sinema salonu bulunduğunu ve bunların ücretsiz hizmet verdiğini kaydetti. 


1 MİLYON İNSANA HİZMET VERİLDİ 


Necmi Kadıoğlu, belediye kaynaklarıyla Türkiye'de ıpılmış 230 yataklı ilk devlet hastanesi ile 1 milyon sana hizmet verildiğini hatırlatarak şunları söyledi: 2004'e kadar 1 adet sağlık kurumu varken, 2004314 arasında 26 adet sağlık kurumu yaptık. Türkiî'de ilk defa tamamı belediye imkânlarıyla yapılan 2 îvlet hastanesini hizmete açtık. 300 yataklı devlet ıstanesi ek binasını da hayata geçireceğiz." İNİVERSİTE KURULMA AŞAMASINDA' Kadıoğlu, 2004'e kadar 19 eğitim kurumu olduğuj, 2004-2014 arasında 48 eğitim kurumu yapıldığını ?lirterek, "Esenyurt Üniversitesi'ni kurma aşamasınlyız. İki adet özel üniversitesinin yerleşkesinin de :emizde kurulmasının projeleri üzerinde çalışmaktaz" diye konuştu. 


 "Neredeyse tamamen gecekondu bölgesi görünümünde bulunan Esenyurt bir köy siluetinden şehir görünümüne kavuşmalıydı" diyen Necmi Kadıoğlu, 10 yıl içerisinde yaklaşık 2.8 milyon m2'lik alanı yeşillendirdiklerini ve Esenyurt'un oksijen deposu haline geldiğini belirtti. 


150 bin adet ağaç ve fidan diktiklerini, 3 şehir parkı, 22 mahalle parkı, 61 çocuk parkı inşa ettiklerini ifade eden Kadıoğlu, "Özellikle büyük alana yayılan ve içerisinde sosyal tesisleri barındıran parklar yapmaya gayret ettik. Birer şehir ormanı niteliğindeki bu parklar vatandaşlarımızın nefes aldığı, hafta sonu veya hafta içi hep birlikte pikniklerini yaptıkları mekânlar haline dönüştü" diye konuştu. 

Kadıoğlu, Esenyurt'un daha güzel görünmesi için 34 adet gölet ve fıskiyeli süs havuzu yaptıklarını da sözlerine ekledi. 


SOSYAL BİR KENT ESENYURT 


Esenyurtlunun faydalanması için nikâh sarayı, sosyal tesisler, kültür evleri, ibadethaneler yaptıklarını kaydeden Necmi Kadıoğlu. "Vatandaşın Avrupa standartlarına uygun bir yaşam biçimi ile hayatını kolaylaştıracak bir diğer projemiz de. kapalı pazar sistemi olacaktır. 20 mahallesi bulunan Esenyurt'un her mahallesine kapalı pazar sistemi yapılacaktır. Mahallemizde projelendirilen kapalı pazarların 10 tanesi hizmete girmiştir" ifadelerini kullandı. 


Mega köyken mega kent olma yolunda hızlı bir gelişim ve değişim süreci yaşayan Esenyurt, İstanbul'da örnek gösterilecek bir yer haline geldi. İlçede yaşanan bu hıîlı değişim araç sayısında da büyük bir artışa yol açtı. Cadde ve sokaklardaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak amacıyla çok sayıda otopark, kavşak, köprü ve üst geçit yaptıklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, prestij cadde çalışmaları ile şehrin estetik ve güzelliğini ortaya çıkaran çalışmaların ise sürdüğünü kaydetti. 


'HİZMETİ YİNE HALKIN AYAĞINA GÖTÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ' 


Esenyurt, nüfus bakımından Türkiye'de ilk 15 ilçe arasında bulunuyor. 630 bin nüfusu ve 450 milyon TL bütçesi ile Türkiye'nin yatırım yapan en büyük belediyelerinden biri olan Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilikte de ilk sırada. Başkan Kadıoğlu. "Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Halkın yaşamını kolaylaştıracak her alandaki hizmeti yine halkın ayağına götürmeyi hedefliyoruz" dedi. 



Yeni Akit Gazetesi 


Geri Dön