04 / 05 / 2024

Nef 2016'da yurtdışına açılacak!

Nef 2016'da yurtdışına açılacak!

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, 2016'ya hızlı bir giriş yapacaklarını belirterek, "Yıl içinde Nef New York projesinin iansmanını yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, ingiltere ve Almanyadaki projelerimizin de detaylarını netleştireceğiz" dedi.



NEF, NewYork'ta hayata geçireceği 'Nef NewYork' projesinin İansmanını 2016 yılı içinde yapmayı planlıyor. Şirketin bu arada İngiltere ve Almanya'da da farklı projeler üzerinde çalışacağını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Anadolu'nun gelişmiş illerinde de projeler geliştirmek için çalışmalara başladık. Bodrum'da yeni bir projeye başlayacağız. Ayrıca otel, yurt gibi farklı iş alanlarında da Nef markasının var olmasını istiyoruz" diye konuştu. 


Gayrimenkul sektörü 2015'i nasıl geçirdi? 

2015 yılı sektörümüz açısından belirsizliklerin yaşandığı bir yıl oldu. İki önemli seçim süreci yaşadık. Konut satışları 2015 yılında TÜİK verilerine göre sadece ocak ayında yüzde 1.7 düşüş göstermiş, sonrasındaki aylarda artış kaydetmişti. Buna karşın mayıs ayından bu yana ivme kaybı yaşanıyordu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 azalarak 43 bin 333 olmuştu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,9 olmuş ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,7 azalış göstererek 49 bin 150 olarak gerçekleşmişti. Mayıs - kasım ayları arasını bir bekleme dönemiydi. 2 Kasım itibariyle sektör aradığını yani istikrarı buldu ve hareket başladı. 


Nef 2015'i nasıl geçirdi? 

NEF olarak, Ekim 2015'te biten 12 aylık dönemde, Topkapı ve Kağıthane'deki projelerinin yapımına başlayarak, bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayırdık. Aynı dönemde 1.1 milyar TL üzerinde satış yaparak bu yılın en fazla satış yapan firması olduk. Yine bu dönemde şirketimizin SPK'ya yaptığı 300 milyon TL'ye kadar borçlanma aracı ihraç başvurusu, Mayıs 2015'te onaylandı. Bu Yeni trend: küçük ama verimli Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur kapsamda Nef, İş Yatırım aracılığıyla toplam 175 milyon lira tutarında 2 adet Uzun Vadeli Tahvil ihracı gerçekleştirdi. Uluslararası bir marka olma hedefiyle halen yurt içi ve yurt dışında 14 ayrı projemiz devam ediyor. Türkiye'de yetişen ve gelişen, aynı zamanda gayrimenkul sektöründe bir ilk olan tasarım ve konsept anlayışının, dünya arenasının en büyükleri tarafından ödüllere layık görülmesi Türkiye ve Nef için gurur verici. 


Hangi ödülleri aldınız? 

NEF New York Projesi'yle Fransa  MIPIM'de "Dünyanın En İyi Projesi','İtalya The Plan Dergisi "En İyi Konut" ve iki kez Amerika SARA NY Design Avvards ödüllerini aldık. Ayrıca İngiltere Best Bussiness Awards "En İyi İnovasyon"Amerika Stevie Awards "Avrupa'nın En İnovatif Firması" ve İngiltere European Property Awards "Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul Web Sitesi" ödüllerine layık görüldük. Amerika Communicator Awards "Gayrimenkul Web Sitesi" Altın Ödül, Amerika Stevie Awards "Gayrimenkul Web Sitesi',' İngiltere European Property Avvards "En İyi Gayrimenkul Pazarlama Kampanyası" ve European Bussiness Avvards 2015 Growth Strategy of the Year kategorisinde "The Elite Award" Ulusal Şampiyonluk ödüllerini kazandı. Altın Örümcek ve Kristal Elma'da da başarılarımızı taçlandırdık. 


2016'ya dair beklentileriniz nasıl? 

2016'da inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olmaya devam  edeceğini ve sektör oyuncularının büyük projelerini ve yatırımlarını hayata geçireceğini düşünüyorum. Yıl içinde askıya alınan, yavaşlayan projeler de 2016 yılında hız kazanacak. Talep de tekrar canlanarak sektör oyuncularına yeni projeler için motivasyon olacaktır. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağını öngörüyoruz. 


2016'da hayata geçirmeyi planladığınız yeni yatırımlar var mı? 

2016'ya da hızlı bir şekilde başlamaya hazırlanıyoruz. Yıl içinde Nef NevvYork projesinin İansmanını yapacağız. Bu arada şu anda geliştirilme süreci devam eden Amerika, İngiltere ve Almanya'daki projelerimizin de detaylarını netleştirmiş olmayı hedefliyoruz. İstanbul dışında Anadolu'nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalara başladık. 2016 yılı Anadolu'ya yayılma adına önemli bir gelişim yılımız olacak. Bodrum'da yeni bir projeye başlayacağız. Otel, yurt gibi farklı iş alanlarında da Nef markasının var olmasını istiyoruz. 


Öte yandan Topkapı'da İş GYO ile birlikte 2 yeni proje daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Seyrantepe, Sütlüce ve Kağıthane'de yeni projelerimiz olacak. En fazla 10 yıl içinde şirketimizin değerini 10 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Ayrıca dünyadaki ilk uluslararası gayrimenkul markası olma hedefimiz var. 


Ofis ve konutlarda, son yılların trendi olan 'küçük ama verimli metrekare' trendi 2016 yılında da devam edecek. Ofis ve konut yatinmcılar artık kullanmadıkları metrekarelere para ödemek istemiyor. Bir Nef keşfi olan ve dünyada ilk kez Nef tarafından uygulanan Foldhome ve Foldoffice konseptlerimiz ile bir ev veya ofis aldığınızda aslında 24 odalı bir eve/ofise sahip oluyorsunuz. Foldhome ve Foldoffıce sistemi, 5 bin metrekarelik bir evin veya ofisin sahip olabileceği özellikleri 100 metrekarelik ev veya ofis içinde sunan mimari bir yaklaşım.

 

Akşam Future&Trends Emlak


Haber Zaman gazetesinde şöyle yer aldı;


Nef: Bu yıl en fazla konutu biz sattık


2015 yılını 1,2 milyar liralık ciro ile kapatan Nef'in İcra Kurulu Başkanı Erden Timur,  “2015'te 2 bin 600 konut sattık. Bu sektörde bir firmaya ait en yüksek rakam.Uluslararası marka olma hedefiyle yurtiçi ve yurtdışında 14 projemiz devam ediyor.” dedi. Şirket, 2016'da 4,1 milyar liralık proje üretmeyi planlıyor.

Türkiye'nin reel sektörde en hızlı milyar TL ciroya ulaşan şirketi Nef'in İcra  Kurulu Başkanı Erden Timur, 2014'teki satış performansını bu yıl da sürdürdüklerini belirterek, “Bu yıl 514 milyon TL yatırımla Topkapı ve Kağıthane'deki projelerin yapımına başladık. 2.600 adedin üzerinde konut satışıyla 1,2 milyar TL ciro yaparak bu yılın en fazla satış yapan firması olduk.” dedi. Bu yıl içerisinde arzın 2 katı talep toplanan, toplam 175 milyon TL tutarlı 2 uzun vadeli tahvil ihracını gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Timur, “Uluslararası bir marka olma hedefiyle halen yurtiçi ve yurtdışında 14 projemiz devam ediyor.” dedi. Şirket, 2016'da 4,1 milyar liralık proje üretmeyi planlıyor. Beykoz'da yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda projeye hazırlanan şirket, ödüllü Nef New York projesinden sonra Amerika ve Almanya'da da yeni projelere imza atmayı planlıyor. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “2016'da önemli işlere imza atmaya hazırlanıyoruz. Yıl içinde Nef New York projesinin lansmanını yapacağız. Yurtdışında hayata geçecek ilk projemiz olan Nef New York'la birlikte şu anda geliştirilme süreci devam eden Amerika ve Almanya'daki projelerimizin de detaylarını netleştirmiş olacağız. Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa'nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyoruz. Başta New York ve Chicago olmak üzere ABD'nin, öncelikli olarak Londra, Berlin ve Viyana olmak üzere Avrupa'nın metropollerinde yapacağımız projelerde yine yepyeni ünlü tasarımcılarla çalışacağız.” açıklamalarında bulundu. Şirket halihazırda, tasarım alanında dünyanın en büyük 5 mimarlık grubunun 4'üyle çalışıyor.

SIRADA ANADOLU VAR


Anadolu'nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için de çalışmalara başladıklarını kaydeden Erden Timur, “2016 yılı Anadolu'ya yayılma adına önemli bir gelişim yılımız olacak. Bodrum Yalıkavak'ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konsepti ile yeni bir projeye başlayacağız. Dünyaca ünlü bir otel zincirinin de proje içinde yer alacağı ve yaratıcı bakış açımızla geliştireceğimiz proje ile oyunun kurallarını yeniden tanımlamayı hedefliyoruz. Öte yandan Topkapı'da İş GYO ile ortak geliştirdiğimiz 2 yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa yakasında da iki yeni projemiz olacak.” dedi.

HER YIL YÜZDE 75 BÜYÜDÜK


Şirket 2009'dan bu yana İstanbul'da 400 bin metrekareden büyük bir alanda proje geliştirdi. 2010'dan bu yana yılda ortalama yüzde 75 büyüdüklerine dikkat çeken Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış-Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, “2015'te 3 bine yakın konut sattık. Şu ana kadar inşaatı devam eden 8 projemizin satışı tamamlandı; 3 projemizin satışı ise devam ediyor. Müşterilerimizin yüzde 95'ini yerel yatırımcılar oluşturdu.” dedi.

ABD'li fon ile 500 milyon $ anlaşma


Daha önce İş GYO ve Magellan ile ortaklık anlaşmaları imzalayan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Şimdi de Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için 500 milyon dolarlık iyi niyet anlaşması imzaladıklarını açıklayan Timur, “İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız.” dedi.

Zaman

Haber Star'da şöyle yer aldı;

Bu yıl, 2 bin 600 adedin üzerinde konut satışıyla Türkiye’nin en çok satış yapan konut geliştiricilerinden olan Nef, Türkiye’nin ilk global gayrimenkul markası olma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur “2014’teki satış başarımızı bu yıl da sürdürdük. Yıl sonuna yaklaştığımız bu günlerde, 2015 içerisinde Topkapı ve Kağıthane’deki projelerin yapımına başlayarak, bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayırdık. 2 bin 600 adedin üzerinde konut satışıyla 1.2 milyar TL ciro yaparak bu yılın en fazla satış yapan firması olduk” dedi.  Nef’in 2016 ve sonrası için de hız kesmeden yola devam edeceğini söyleyen Timur “Yurt dışında hayata geçecek ilk projemiz olan Nef New York’la birlikte şu anda geliştirilme süreci devam eden Amerika ve Almanya’daki projelerimizin de detaylarını netleştirmiş olmayı hedefliyoruz. Global marka olma yolunda önümüzdeki dönemde yurt dışı ve yurt içinde toplam 4.1 milyar TL değere sahip proje üreteceğiz. Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa’nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyoruz. Başta New York ve Chicago olmak üzere ABD’nin, öncelikli olarak Londra, Berlin ve Viyana olmak üzere Avrupa’nın metropollerinde yapacağımız projelerde yine ünlü tasarımcılarla çalışacağız” dedi.

 
Sırada Anadolu var

 
2016 yılının Anadolu’ya yayılma adına önemli bir gelişim yılı olacağını kaydeden  Timur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bodrum Yalıkavak’ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konsepti ile yeni bir projeye başlayacağız. Dünyaca ünlü bir otel zincirinin de proje içinde yer alacağı ve yaratıcı bakış açımızla geliştireceğimiz proje ile oyunun kurallarını yeniden tanımlamayı hedefliyoruz. Öte yandan Topkapı’da İş GYO ile ortak geliştirdiğimiz 2 yeni projeyi daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Sütlüce, Kağıthane ve Avrupa yakasında da iki yeni projemiz olacak.” Nef’in uluslararası marka olma hedefiyle uluslararası ortaklıklara da imza attığını anlatan Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, buna örnek olarak İş GYO, Amstar ve Magellan gibi önemli şirketlerle gerçekleştirdikleri ortaklıkları gösterdi. En yeni işbirliği olarak Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için 500 milyon dolarlık iyi niyet anlaşması imzaladıklarını belirten Timur “İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız. Bu anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” diye konuştu.
 

Yol haritası çizildi
 

2010-2015 yıllarını konsept geliştirme ve markalaşma süreci olarak benimsediklerini belirten Timur, şöyle devam etti: “2015-2020 yıllarını Nef’in büyüme ve ölçeklendirme süreci olarak planladık. Marka yatırımımıza devam ederek, daha fazla uluslararası iş ortaklıkları ile projelerimizi büyütmeyi ve finansal gücümüzü korumayı planlıyoruz.”
 

5 yılda yüzde 75 büyüdük

 
Kuruluşundan bu yana sadece beş yıl içinde elde edilen rakamsal başarılardan söz eden Nef İcra Kurulu Üyesi ve Satış Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, Nef’in bu kadar kısa süre içinde sektörün liderleri arasına girdiğini belirtti.  “2009 yılından bu yana İstanbul’da 400 bin metrekareden büyük bir alanda önemli projelere imza attık” diyen Çelik, 2010 yılından bu yana yılda ortalama yüzde 75 büyümenin yakalandığını hatırlattı. Konuşmasında satış rakamlarına da değinen Çelik “2015’te de 3 bine yakın konut sattık. Şu ana kadar inşaatı devam eden sekiz projemizin satışı tamamlandı; üç projemizin satışı ise devam ediyor. Satılan dairelerimiz en az yüzde 42 değer kazandı” dedi.

Star 






Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....



Nef, Türkiye'nin global markası olma hedefiyle yönünü New York ve Avrupa'ya çevirdi. 2016 yılında 4,1 milyar liralık proje üretecek şirket, New York projesini de tanıtacak.

Türkiye'nin reel sektörde en hızlı ciroya ulaşan şirketi olan ve Türkiye'nin ilk global gayrimenkul markası olma yolunda hızla ilerleyen Nef, 2016 yılında toplam 4,1 milyar lira değere sahip proje üretecek. New York'ta ve Avrupa'da yeni projelere imza atmaya hazırlandıklarını ve Türkiye'nin ilk dünya çapında gayrimenkul firması olma yolunda önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur "2014'teki satış başarımızı bu yıl da sürdürdük. Yıl sonuna yaklaştığımız bugünlerde 2015 içerisinde Topkapı ve Kağıthane'deki projelerin yapımına başlayarak, bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayırdık. 


İki tahvil ihracı yaptı 

2 bin 600 adetin üzerinde konut satışıyla 1,2 milyar TL ciro yaparak bu yılın en fazla satış yapan firması olduk" dedi. Yine bu yıl içerisinde, arzın 2 katı talep toplanan, toplam 175 milyon lira tutarlı 2 adet uzun vadeli tahvil ihracım başarı ile gerçekleştirdiklerini belirtti. Timur ayrıca "Türkiye'de yetişen ve gelişen, aynı zamanda gayrimenkul sektöründe bir ilk olan tasarım ve konsept anlayışının, dünyanın en iyi projesi'nden Avrupa'nın en inovatif şirketi ödülüne kadar toplam 19 adet ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmesi hem ülkemiz, hem de Nef için oldukça gurur verici dedi. 

Anadolu'ya, Bodrum Yalıkavak'la başlayacak

Erden Timur ayrıca, İstanbul dışında Anadolu'nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalara başladıklarını aktardı. Timur, 2016 yılı Anadolu'ya yayılma adına Bodrum Yalıkavak'ta 100 bin metrekare arsa alanı üzerinde, dünya çapında ses getirecek farklı bir yazlık konsepti ile yeni bir projeye başlayacaklarının bilgisini verdi. 


Yeni Yüzyıl





Haber Star Gazetesi'nin İnşaat Dekorasyon ekinde şu şekilde yer aldı...

Yurt dışı projeleri tanıtıma çıkaracaklarını belirten Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur "Çok önem verdiğimiz Nef New York projemizin lansmanını bu yıl yapmayı planlıyoruz"dedi. 

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur 2016 yılına Nef olarak hızlı bir şekilde başlamaya hazırlandıklarını belirterek "Yıl içinde Nef New York projesinin lansmanını yapmayı planlıyoruz. Yurt dışında hayata geçecek ilk projemiz olan Nef New York'la birlikte şu anda geliştirilme süreci devam eden Amerika, İngiltere ve Almanya'daki projelerimizin de detaylannı netleştirmiş olmayı hedefliyoruz" dedi. İstanbul dışında Anadolu'nun gelişmiş illerinde projeler geliştirmek için çalışmalara başladıklarını kaydeden Timur, 2016 yılının Anadolu'ya yayılma adına önemli bir gelişim yılı olcağını söyledi. Timur "Bodrum'da yeni bir projeye başlayacağız. 

OTEL VE YURT 

Nef'in savunduğu ulaşılabilir özgürlük anlayışını Anadolu insanımızla buluşturacağımız için çok heyecanlıyız. Otel, yurt gibi farklı iş alanlarında da Nef markasının var olmasını istiyoruz. 
İnovatif bakış açımızla geliştireceğimiz projelerle bu iş alanlarında da oyunun kurallarını yeniden tanımlayarak pazarın büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Öte yandan Topkapı'da İş GYO ile birlikte 2 yeni proje daha hayata geçireceğiz. Bunların yanı sıra Seyrantepe, Sütlüce ve Kağıthane'de yeni projelerimiz olacak. Yaptıklarımızdan aldığımız motivasyonla hedeflerimiz çok büyük. 
Dünyadaki ilk uluslararası gayrimenkul markası olma hedefiyle çıktığımız yolda, çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu. 

Star İnşaat Dekorasyon


Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;

Global gayrimenkul markası olmayı hedefleyen Nef, 2016 yılında toplam 4,1 milyar TL değere sahip proje üretecek. 
Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Nef markasıyla 5 yıl içinde ABD ve Avrupa'nın 10 metropolünde yer almayı hedefliyoruz" dedi. 

Ekonomist


Geri Dön