28 / 04 / 2024

Nef, Amstar Global Partners ile proje geliştirecek!

Nef, Amstar Global Partners ile proje geliştirecek!

Nef, ABD merkezli gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye’de proje geliştirmek için niyet anlaşması imzalayarak, bu kapsamda iki yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedefliyor.



Nef’’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, global bir marka olmayı amaçladıklarını belirterek, “ABD’li gayrimenkul fonu AGP ile ortak projeler geliştirmek için anlaşma imzaladık. Arsa satın alıp proje geliştireceğiz. İki yıl içinde Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bu tutarın üzerine de çıkabiliriz” dedi.

 

Ortaklığın konut, ofis ve karma kullanımlı projelere yönelik olacağını belirten Timur, kentsel dönüşüm ve sanayi dönüşüm projeleri ile de ilgilendiklerini söyledi. 

 

Almanya yolcusu

Timur, “Türkiye’de dönüşmeyi bekleyen 7 milyona yakın konut var. Bu dönüşüm için gerekli likidite sorununu çözmenin tek yolu uluslararası finansman sağlamak. AGP ile kentsel dönüşüm projeleri de ilgi alanımızda olacak” diye konuştu.

Nef, ABD piyasasında New York, Chicago projelerini ise sürdürüyor. 

 

Nef’in Almanya’da gayrimenkul projesi geliştirmek üzere bu ülkedeki lokal bir gayrimenkul firması ile işbirliği görüşmelerinin de sonuçlanmak üzere olduğunu belirten Timur, 2016 yılında Almanya’da da proje geliştirmeye başlayacaklarını söyledi. 

 

Nef’in mevcut durumda her yıl 250-300 milyon dolar yatırım yaptığını, bu yıl da 514 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Timur, gidilecek ortaklıklarla bu tutarın daha da artacağını ifade etti. 

 

Nihai hedeflerinin halka arz olduğunu belirten Timur, “Yaptığımız uluslararası ortaklıklar da bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak. Bu işbirlikleri ile oluşturacağımız güçlü yapı ile halka arza hazır hale gelmek istiyoruz” diye konuştu.  


Milliyet 



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


NEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, ABD merkezli gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye'de proje geliştirmek için niyet anlaşması imzaladıklarını, bu kapsamda iki yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 


Erden Timur, uluslararası işbirlikleri ile global bir gayrimenkul markası olmayı hedeflediklerini belirterek. "ABD'li gayrimenkul fonu AGP ile ortak projeler geliştirmek için anlaşma imzaladık. Arsa satın alıp proje geliştireceğiz. İki yıl içinde Türkiye 'de İstanbul başta olmak üzere 500 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Bu tutarın üzerine de çıkabiliriz" diye konuştu. 


Ortaklığın konut, ofis ve karma kullanımlı projelere yönelik olacağını belirten Erden Timur, kentsel dönüşüm ve sanayi dönüşüm projeleri ile de ilgilendiklerini söyledi.


Star



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


NEF ABD merkezli gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye'de proje geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı. Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, bu kapsamda iki yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Ortaklığın konut, ofis ve karma kullanımlı projelere yönelik olacağını belirten Timur, kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini söyledi. Timur, "Türkiye'de dönüşmeyi bekleyen 7 milyona yakın konut var. Bu dönüşüm için gerekli likidite sorununu çözmenin tek yolu uluslararası finansman sağlamak" dedi.Nef'in Almanya'da gayrimenkul projesi geliştirmek üzere bu ülkedeki lokal bir gayrimenkul firmasıyla işbirliği görüşmelerinin de sonuçlanmak üzere olduğunu belirtenTimur, 2016'da Almanya'da da proje geliştirmeye başlayacaklarını ifade etti. 


Akşam


Haber PR şirketi tarafından şu şekilde servis edildi;


Türkiye’nin ilk global gayrimenkul firması olmaya aday Nef, Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı.


Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor.


2014 yılının ardından 2015 yılında da Türkiye’nin en hızlı ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumundaki NEF, uluslararası işbirlikleriyle Türkiye’nin ilk global gayrimenkul markası olma hedefine hızla ilerliyor. NEF bu konuda son olarak, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklıkları kurmak için niyet anlaşması imzaladı.


Yurtiçi ve yurtdışında projeler devam ediyor

Tasarıma verdiği önem ve sektöre getirdiği Foldhome, Garantili Proje ve Kolay Yatırım gibi inovasyonlarla rakiplerinden ayrışan Nef, Ekim 2015’te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 Milyar TL’nin üzerinde satış cirosuna ulaştı. Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane’deki projelerinin yapımına başlayan ve bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayıran şirket, uluslararası bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışındaki projelerini sürdürüyor. Amerika’da yatırıma başlayan ilk Türk firması olarak Nef’in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışını tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek.

“Bu anlaşma gücümüze güç katacak”

Amstar ile gerçekleştirilen ortaklıkla Nef’in yatırım gücüne güç katmayı planladıklarını aktaran Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Sadece beş yıl içinde global arenada “know-how”, fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız. Bu anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi.


“Nef ile Türkiye’de çok kaliteli ve cazip projeler gerçekleştireceğiz”

Türkiye’de konut sektörünün dinamiklerinin çok pozitif olduğunu söyleyen Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris, “Artan nüfus, devam eden şehirleşme, yaygınlaşan konut kredisi ve son on yılda üç kat artan gelir seviyesi Türkiye’de konut talebini uzun yıllar güçlü tutacak. Ayrıca önümüzdeki yirmi yıl içerisinde deprem riskinden dolayı 6.5 milyon konutun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor.” Yakın zamanda Nef ile ortak projelerini açıklayacaklarını vurgulayan Morris, “Bu sektörün liderlerinden Nef ile ortak proje geliştirecek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı; 


NEF'İN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, ABD merkezli gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye'de proje geliştirmek için niyet anlaş ması imzaladıklarını; bu kapsamda 2 yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Nef'in Almanya'da gayrimenkul projesi geliştirmek üzere bu ülkedeki lokal bir gayrimenkul firması ile işbirliği görüşmelerinin de sonuçlanmak üzere olduğunu belirten Timur, 2016 yılında Almanya'da da proje geliştirmeye başlayacaklarını söyledi. 


Vatan



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ocak-ekim dönemini 1,2 milyar liranın üzerinde satış cirosu yaparak tamamlayan Nef, ABD'Ii gayrimenkul yatırım fonu Amstar ile ortak proje geliştirecek. Konu ile ilgili imzalar atıldı 

Global gayrimenkul firması olmak için çalışmalarını hızlandıran Nef, Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor. Nef, Ekim 2015'te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 milyar liranın üzerinde satış cirosuna ulaştı Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane'deki projelerinin yapımına başlayan şirket bu projeler için toplam 514 milyon lira yatırım bütçesi ayırdı. Nef in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışım tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Bu anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz" 


Bugün




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
 
Gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Nef, ABD merkezli gayrimenkul yatınm fonu yöneticisi Amstar Global Partners (AGP) ile Türkiye'de proje geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı. 

ALMANYA'DA PROJE 
Yeni projeleri hakkında basma bilgi veren Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur bu kapsamda 2 yıl içinde 500 milyon dolarlık proje geliştirmeyi hedeflediklerin söyledi. 2016'ta Almanya'da bir proje başlatacaklanna değinen Timur, Nef in her yıl 250-300 milyon dolar yatınm yaptığını, bu yıl da 514 milyon liralık yatınm gerçekleştirdiklerini belirtti. Fonlarlar birlikte kurumsal finansmanla tamşacaklannı aktaran Timur, böyle güçlü bir yapıyla halka arza hazır hâle geleceklerini de duyurdu. 

AKTİF BÜYÜKLÜĞÜ 3 MİLYAR LİRA 
Timur'un verdiği bilgiye göre, Nef in aktif büyüklüğü 3 milyar lira seviyesinde bulunuyor. Şirketin 2015 cirosunun ise 1.4 milyar lira seviyesinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Özgür Düşünce


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris, "Artan nüfus, devam eden şehirleşme, yaygınlaşan konut kredisi ve son on yılda üç kat artan gelir seviyesi Türkiye'de konut talebini uzun yıllar güçlü tutacak" dedi. 

Nef, dünyada 2 milyar dolarlık varlığı yöneten ABD'li gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı. 

Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor. 

Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "5 yıl içinde global arenada "knowhow", fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız" dedi. 

Habertürk




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...

New York, Chicago ve Minneapolis'te projeleri bulunan Nef, Amerikalı Amstar ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor.

NEF, uluslararası işbirlikleriyle Türkiye'nin ilk global gayrimenkul markası olma hedefine hızla ilerliyor. NEF bu konuda son olarak, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklıkları kurmak için niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor. Amerika'da yatırıma başlayan ilk Türk firması olarak Nef'in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışını tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek. Amstar ile gerçekleştirilen ortaklıkla Nef'in yatırım gücüne güç katmayı planladıklarını aktaran Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, anlaşma töreninde yaptığı konuşmada "Sadece beş yıl içinde global arenada know-how, fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

Yeni Yüzyıl


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı...

GAYRİ MENKULDE TÜRK-ABD İŞBİRLİĞİ 

Türkiye'nin ilk global gayrimenkul firması olmaya aday Nef, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı. Bu anlaşma kapsamında iki şirket önümüzdeki 2 yıl içinde 500 milyon dolar değerini bulan projeler geliştirmeyi planlıyor. 

Tasarıma verdiği önem ve sektöre getirdiği yeniliklerle Foldhome, Garantili Proje ve Kolay Yatırım gibi projelerle öne çıkan Nef, Ekim 2015'te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 milyar liranın üzerinde satış cirosuna ulaştı. 

Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane'deki projelerinin yapımına başlayan ve bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayıran şirket, uluslararası bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışındaki projelerini sürdürüyor. 

Anlaşma ile ekonomiye pozitif katkı sağlanacak Amerika'da yatırıma başlayan'ilk Türk firması olarak Nef in New York, Şikago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışını tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek. 

Amstar ile gerçekleştirilen ortaklıkla Nef'in yatırım gücüne güç katmayı planladıklarını aktaran Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, "Sadece beş yıl içinde global arenada 'know-how', fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız. By anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz" dedi Türkiye'de konut sektörünün dinamiklerinin çok pozitif olduğunu söyleyen Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris de "Artan nüfus, devam eden şehirleşme, yaygınlaşan konul! kredisi ve son on yüda üç kat artan gelir seviyesi Türkiye'de konut talebini uzun yıllar güçlü tutacak. Ayrıca önümüzdeki yirmi yıl içerisinde deprem riskinden dolayı 6.5 milyon konutun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor. Bu sektörün liderlerinden Nef ile ortak proje geliştirecek olmaktan gurur duyu^-uz" diye konuştu. 

Dünya



Bu haber Sözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Nef, Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile ortak projeler geliştirmek için niyet anlaşması imzaladı.
2014 yılının ardından 2015 yılında da Türkiye’nin en hızlı ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumundaki NEF, uluslararası işbirlikleriyle Türkiye’nin ilk global gayrimenkul markası olma hedefine hızla ilerliyor. NEF bu konuda son olarak, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklıkları kurmak için niyet anlaşması imzaladı.

Yurtiçi ve yurtdışında projeler devam ediyor


Tasarıma verdiği önem ve sektöre getirdiği Foldhome, Garantili Proje ve Kolay Yatırım gibi inovasyonlarla rakiplerinden ayrışan Nef, Ekim 2015’te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 Milyar TL’nin üzerinde satış cirosuna ulaştı. Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane’deki projelerinin yapımına başlayan ve bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayıran şirket, uluslararası bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışındaki projelerini sürdürüyor. Amerika’da yatırıma başlayan ilk Türk firması olarak Nef’in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışını tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek.

“Bu anlaşma gücümüze güç katacak”


Amstar ile gerçekleştirilen ortaklıkla Nef’in yatırım gücüne güç katmayı planladıklarını aktaran Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Sadece beş yıl içinde global arenada “know-how”, fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu anlaşma ile ülkemizde gerçekleştirilecek konut ve karma projelerde Amstar ile birlikte çalışacağız. Bu anlaşmanın sektörümüze ve ülkemiz ekonomisine de olumlu katkı sağlayacağı düşüncesindeyiz” dedi.

“Nef ile Türkiye’de çok kaliteli ve cazip projeler gerçekleştireceğiz”


Türkiye’de konut sektörünün dinamiklerinin çok pozitif olduğunu söyleyen Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris, “Artan nüfus, devam eden şehirleşme, yaygınlaşan konut kredisi ve son on yılda üç kat artan gelir seviyesi Türkiye’de konut talebini uzun yıllar güçlü tutacak. Ayrıca önümüzdeki yirmi yıl içerisinde deprem riskinden dolayı 6.5 milyon konutun kentsel dönüşümle yenilenmesi gerekiyor.” Yakın zamanda Nef ile ortak projelerini açıklayacaklarını vurgulayan Morris, “Bu sektörün liderlerinden Nef ile ortak proje geliştirecek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Sözcü



Haber Hürses Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2014 yılının ardından 2015 yılında da Türkiye'nin en hızlı ve en çok satış yapan konut geliştiricisi konumundaki NEF, uluslararası işbirlikleriyle Türkiye'nin ilk global gayrimenkul markası olma hedefine hızla ilerliyor. NEF bu konuda son olarak, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatırım fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklıkları kurmak için niyet anlaşması imzaladı. Tasarıma verdiği önem ve sektöre getirdiği Foldhome, Garantili Proje ve Kolay Yatırım gibi inovasyonlarla rakiplerinden ayrışan Nef, Ekim 2015'te biten 10 aylık dönem içinde, 1.2 Milyar TL'nin üzerinde satış cirosuna ulaştı. Aynı dönemde Topkapı ve Kağıthane'deki projelerinin yapımına başlayan ve bu projeler için toplam 514 milyon TL yatırım bütçesi ayıran şirket, uluslararası bir marka olma hedefiyle yurt içi ve yurt dışındaki projelerini sürdürüyor. Amerika'da yatırıma başlayan ilk Türk firması olarak Nef in New York, Chicago ve Minneapolis gibi dünya şehirlerinde de projeleri bulunuyor. Şirket 2016 yılında satışım tamamladığı 6 projenin de müşterilerine teslimini gerçekleştirecek.


Hürses 





Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin en hızlı ve en çok satış yapan konut firmalarından Nef, merkezi ABD'nin Denver kentinde olan Amstar ile işbirliği anlaşması imzaladı. Şirket, dünya genelinde 2 milyar dolar varlık yöneten Amerikalı gayrimenkul yatınm fonu yöneticisi Amstar ile proje ortaklık lan yapacak. Amstar Global Partners Yönetici Direktörü Henry Morris, Türkiye'de konut sektörü dinamiklerinin pozitif olduğunu belirterek, önümüzdeki iki senede Nef ile ortak 500 milyon dolarlık proje yapacaklannı söyledi. 


Zaman


Geri Dön