28 / 04 / 2024

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Türkiye’deki arsaların ortalama bedellerinin son 2 senede iki katına çıktığını vurgulayan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef Arsa projesine ilişkin bilgi verdi. Şirketin yeni yatırımlarını da anlatan Timur, sektörü değerlendirdi.



Gayrimenkul piyasasında yenilikleriyle dikkat çeken marka olan Nef, son yeniliği Nef Arsa ile yatırımlarını ve kampanyalarını hız kesmeden sürdürürken, 7 Nef Arsa projesindeki satışları da hızlandırdı. 

Kazdağları, Eskişehir ve Ilgaz projelerinde satışların bitirildiği belirtilirken; Sakarya, Balıkesir, Çanakkale ve Hirfanlı projelerinde satışlarn sürdüğü ifade edildi. Bu sene Marmara ve Ege Bölgesi'nde yer alan bazı şehirler ve  Ankara  gibi büyük şehirlerde olacak şekilde en az 4 yeni arsa projesinin daha hayata geçirileceğini duyuran Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, “Nef Arsa ile sadece bu sene 3,4 milyar liralık yeni yatırım planlıyoruz. Banka kredili seçenekle arsa alım imkânını da devreye aldık. Fiyatlarımız 80 bin TL’den başlıyor. 200 bin liraya kadar banka kredisi ve hatta aylık sadece 2 bin TL’lik ödemelerle imarlı, ifrazlı, hemen tapulu arsaları yatırımcılarla buluşturuyoruz.” açıklamalarda bulundu. 

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Nef tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarında; vatandaşların yüzde 92’sinin gayrimenkul yatırımında arsanın en karlısı olduğuna dikkat çekildi. Arsa alan yatırımcıların da yüzde 80’inden çoğunun yeniden arsa yatırımı gerçekleştirmek istediğinin altını çizen Timur, "Bunun en önemli sebebi arsanın tarihteki en kârlı yatırım aracı olmasından kaynaklanıyor" dedi ve şunları kaydetti: 

"Nitekim, Türkiye’de konut imarlı arsa metrekare fiyatı ocak sonu itibarıyla 950 TL’ye ulaştı. Tam bir yıl önceye kıyasla yüzde 40 artış söz konusu. Ocak 2020’ye göre ise artış yüzde 95. Sadece iki yılda ülke ortalamasına göre artış iki kat. Ancak bu iyi lokasyonlardaki imarlı projelerde daha da yüksek. Nitekim bizim arsalarımızda da karlılık bu oranın oldukça üzerinde. Mesela Çanakkale projemizde fiyatlar sadece 5 ayda ikiye katlandı. Tam da bu potansiyel sebebiyle 2021’de konut dışı gayrimenkul satışları tüm zamanların rekorunu kırdı. 2021'de önceki yıla göre yüzde 29,6 artarak 1 milyon 528 bin adede ulaştı. Böylelikle konut dışı gayrimenkul, konut satışlarını ilk kez geride bırakmış oldu."


Geri Dön