11 / 05 / 2024

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Türkiye’deki arsaların ortalama bedellerinin son 2 senede iki katına çıktığını vurgulayan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Nef Arsa projesine ilişkin bilgi verdi. Şirketin yeni yatırımlarını da anlatan Timur, sektörü değerlendirdi.



‘Konut sahibi olmayanlara fırsat oluşturmak istedik’

Gayrimenkulün, en çok da arsanın daha da kıymetlendiği bir sürece girildiğine vurgu yapan Erden Timur, “Şu an bulunan gayrimenkulün alınması gerekiyor ve eldeki gayrimenkulün de satılmaması gerekiyor. Nitekim maliyetler nedeniyle konut fiyatları da bir artış trendinde. Bu gerçekler ışığında biz ev hayali kuramayanlara fırsat oluşturmak istedik.” dedi. ‘’Büyük şehirlerde yaşayan ve gereğinden fazla psikolojik yük taşıyan yatırımcılardan aynı zamanda çiftlik ve bahçe opsiyonu olarak da kullanılacak arsa talebi de sürekli arıyor. Şu ana kadar Nef Arsa’dan 5.447 kişi 629 bin metrekarelik yer satın aldı. Biz de Nef olarak 2021 cirosunun yüzde 12’sini Nef Arsa satışından sağladık. 2022’de de Nef Arsa cirosunu en az ikiye katlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

Nef tarihin en karlı yatırımına imza attı: Nef Arsa projelerinde satışlar tam gaz!

Arsa yatırımlarındaki önyargılar kırılıyor

Arsanın Türkiye'de günümüze kadar daha çok parası olanların alabileceği bir yatırım şeklinde görüldüğünü vurgulayan Timur, şu açıklamalarda bulundu:

“Bunun başlıca nedenleri; arsa konusundaki standartlara hakim olunamaması, bilgi eksikliği, güvensizlik, tapu sorunu, imar problemi, elektrik, su, yol gibi alt yapı problemleri. Keza küçük bütçelerle yatırım yapma zorluğu.” İfadelerini kullandı. Nef Arsa tarafında projeyi çalışırken, önce bu riskler çerçevesinde bağımsız kuruluşlara analizler yaptırdıklarını kaydeden Timur, “Nef olarak arsa yatırımı bizim ana işimiz olduğu için Nef Arsa tarafında da tüketiciler ve müşteriler için tüm analizleri tamamlanmış şekilde yatırım imkânı sunuyoruz. Dolayısıyla bilgi eksikliğini, iş takip zorluğunu ve küçük bütçelerle yatırım yapma zorluğunu çözüyoruz. Daha da kolay ödeme şartları oluşturabilmek için arsalarda da uygun faiz oranlı banka kredisi kullandırabiliyoruz.” 


Geri Dön