05 / 05 / 2024

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

Seçimlerin sona ermesinin ardından yeni yönetimde ekonominin başına kimin geçeceği merak ediliyor. Ekonomik kriz, deprem ve seçim vaatleri nedeniyle ağır yük altına giren ekonomiyi yönetmek için Lütfi Elvan ve Cevdet Yılmaz’ın görev alabilecekleri belirtiliyor.



Sözcü'nün haberine göre, yeni ekonomi bakanlarının iç ve dış piyasaların güvenini kazanabilmek amacıyla inandırıcı bir program hazırlayıp Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kamu bankaları ve diğer ekonomi kurumlarının tepe yönetimlerinde radikal değişikliklere gitmesi öngörüldü. Bunun yanı sıra, ekonomiye uygun politikaları yürüttükleri için görevlerine son verilen Lütfi Elvan ile Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal örneklerinin her zaman olabileceği, bu riskin ekonomi yönetiminin güven oluşturma çabalarını zora sokacağının altı çizildi.

 Nefesler tutuldu: Ekonominin başına kim geçecek?

GÖREVİ NEBATİ'YE DEVRETMİŞTİ

Lütfi Elvan, Devlet Planlama Teşkilatı'nda bürokrat olarak görev aldıktan sonra siyasete atıldı. Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı pozisyonlarında çalıştı. En son Hazine ve Maliye Bakanı olan Elvan'ın istifasından sonra yerine Nureddin Nebati atandı.

KALKINMA BAKANI OLARAK GÖREV YAPTI

Devlet Planlama Teşkilatı'nda bürokrat olarak çalışan Cevdet Yılmaz, Ak Parti'den Bingöl ve Diyarbakır milletvekili oldu. Yılmaz, Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı oldu. Yılmaz, kabinede görev alacağı düşüncesiyle milletvekili olarak aday gösterilmedi.

İş Bankası düğmeye bastı! Bu para sadece İş Bankası müşterilerinin hesabına yatacak!

A101’de overlok makinesi 4 bin TL’ye, çay makinesi 400 TL’ye, airfryer 4400 TL’ye düştü!

BUSKİ’den sürpriz personel alımı! Detaylar ve başvuru koşulları belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön