30 / 04 / 2024

Neomarin AVM'de kemik yoğunluğu ölçümü yapılacak

Neomarin AVM'de kemik yoğunluğu ölçümü yapılacak

40 yaş ve üstü vatandaşlar için hayati öneme sahip olan kemik yoğunluğu ölçümü Neomarin AVM´de ziyaretçilere ücretsiz uygulanacak



Neomarin AVM, bulunduğu çevrenin cazibe merkezi olduğunu toplum yararına sürdürdüğü etkinliklerle ispatlıyor. 40 yaş ve üstü vatandaşlar için hayati öneme sahip olan kemik yoğunluğu ölçümü Neomarin AVM´de ziyaretçilere ücretsiz uygulanacak.

Pendik Bölge Hastanesi ve Neomarin AVM işbirliği ile organize edilen "ücretsiz kemik yoğunluğu ölçümü", sosyal sorumluluk düşüncesi ile uygulamaya geçiriliyor. 09-10-11 ve 16-17-18 Temmuz 2010 tarihlerinde 40 yaş üzeri tüm kadınlar ve erkeklerin yararlanacağı ölçümlerde ziyaretçilere çeşitli bilgiler verilecek.

NEDEN KEMİK YOĞUNLUĞU ÖLÇÜMÜ?
Kemik yoğunluğu ölçümü, Osteoporoz  (kemik erimesi) tanısı koymanın en güvenli yoludur. Gizli ilerlediği için "sessiz hırsız" ismiyle anılan Osteoporoz hastalığı, kemiklerden her gün bir miktar eksilttiği halde, uzun süre hiçbir belirti vermeyebiliyor.

Osteoporozun en kötü sonucu olan kırıklar geliştiğinde tedavi oldukça güçleşiyor. 60 yaş üzeri kadınların yüzde 25'i, erkeklerin ise yüzde 10'unda ortaya çıkan kemik erimesinin sıklığı günümüzde giderek artarak 'çağın hastalığı' olma yolundadır. Toplumu bu durum hakkında bilinçlendirmek ve böylece erken tanı ile hastalığın tedavisini kolaylaştırmak amacıyla, Neomarin AVM´de, Pendik Bölge Hastanesi uzmanları tarafından kemik yoğunluğu taramaları organize ediliyor.

http://www.neomarin.com.tr


Geri Dön