05 / 05 / 2024

Net rakamlar bugün ortaya çıktı! Polis ve bekçiler kaç para maaş alacak?

Net rakamlar bugün ortaya çıktı! Polis ve bekçiler kaç para maaş alacak?

2022 yılı Aralık ayı enflasyon verileri, polis ve bekçi maaşlarının da belirleyicisi oldu. Peki polis ve bekçiler, 2023 yılında ne kadar maaş alacak? İşte o rakamlar…



POLİS VE KOMSER MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Edinilen bilgiye göre, 8/1 polis memuru maaşı 13 bin 752 liradan, 16 bin 018 TL’ye yükseldi. Ek zamla birlikte bu rakam 17 bin190 lira olarak belirlendi.

3/1 başkomiser maaşı ise 15 bin 815 liradan, 18 bin 421 liraya yükselirken, yapılan ek zamla birlikte19.769 lira oldu.

Net rakamlar bugün ortaya çıktı! Polis ve bekçiler kaç para maaş alacak?

ZAM NASIL BELİRLENİYOR?

Kamuda görev yapan memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirlenmekte. Eğer geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılmakta. Diğer yandan İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam almakta ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, TÜİK tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre hesaplanmakta.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön