29 / 04 / 2024

Nevşehir Üniversitesi'nin adı Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirildi!

Nevşehir Üniversitesi'nin adı Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirildi!

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketi kapsamında Nevşehir Üniversitesi'nin adı Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirildi. Yine paket doğrultusunda Romanların barınmaları için de TOKİ tarafından inşa edilen binalar tamamlanacak..



AZINLIK ve vakıflarla ilgili düzenleme de demokratikleşme paketinde yer buldu: 


Nevşehir Üniversitesi'nin ismi Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değişecek. 


YER İSİMLERİ DEĞİŞEBİLİR 


Köy isimlerinin değiştirilmesinin önündeki yasal engel kalkıyor. II İdaresi Kanunu üzerinde çalışılarak köylerin 1980'lere kadar kullandıkları tarihi isimlerini yeniden alması mümkün hale gelecek. Bu çalışma, içişleri Bakanlığı'nm onayıyla yapılacak. 


BU DA ROMAN REFORMU 


Roman Dil ve Kültür Enstitüsü kurulacak. Bir üniversite bünyesinde kurulacak enstitü, Romanların dil ve kültürleri ile sorunlarını araştıracak. Barınmaları için  TOKİ  tarafından Edirne, Çanakkale, Sakaca, Bursa ve çeşitli yerlerdeki inşaatlar tamamlanacak. 


MOR GABRİEL İADE 


DEYRULUMUR Manastırı olarak da bilinen Mor Gabriel Manastırı'nın arazisi, manastır vakfına iade edilecek. 2003, 2008 ve 2011 yılında yapılan düzenlemeler sonrası, şu ana kadar 250'den fazla vakfa arazileri ve mülkleri iade edildi. 2.5 milyar TL'lik mülk iadesinin ardından süreç devam edecek. 


Akşam


Geri Dön