05 / 05 / 2024

Nevzat Özer: Özerler Gıda, Akhisar OSB'ye zeytinyağı tesisi kuracak!

Nevzat Özer: Özerler Gıda, Akhisar OSB'ye zeytinyağı tesisi kuracak!

Özerler Gıda, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) zeytin ve zeytinyağı tesisi kuracak. Özerler Gıda Genel Müdürü Nevzat Özer, kuracakları tesisin 50 dönümlük bir alanı kapsayacağını belirterek, Bu tesis ile ihracatımızı anırmayı hedefliyoruz...




Özerler Gıda, Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) zeytin ve zeytinyağı tesisi kuracak. Özerler Gıda Genel Müdürü Nevzat Özer, kuracakları tesisin 50 dönümlük bir alanı kapsayacağını belirterek, "Bu tesis ile ihracatımızı anırmayı hedefliyoruz. Tesisimizde yüksek kalite, düşük maliyet ve ülkelere göre farklı lezzetleri imal edeceğiz. Burada üretimi tek merkezden yaparak, entegre bir yapıya da kavuşacağız" dedi. 


Bursa Gemlik'te 3 bin 500 ve Manisa Akhisâf da 3 bin metrekarelik zeytin ve zeytinyağı üretim tesislerine sahip oldukları bilgisini veren Nevzat Özer, bu tesislerde imal edilen ürünlerin önemli bir bölümünü dış pazara sattıklarını ifade etti. Avrupa'ya ihracatı önemsediklerini ve talebe daha hızlı cevap verebilmek için Almanya'yı merkeze alarak Düsseldorf ta kendilerine ait dağıtım merkezi kurduklarını açıklayan Özer, "Özer Gıda Dış Ticaret isimli ihracat firmamız gerek Türkiye içinden gerekse yurtdışından satın almış olduğu spesifik ürünleri Avrupa'nın dışında başta Rusya olmak üzere, Gürcistan, Türk cumhuriyetleri ve Irak'a satıyor" diye konuştu. 


Özerler Grup'un zeytin ve zeytinyağı alanında üç markasının bulunduğunu anlatan Nevzat Özer, "Uludağ Zeytinleri adlı markamız yurtiçinde biliniyor. Yurtdışındaki markalarımız ise OlivesveZeyHer ülkenin kendine has mutfak kültürü ve damak tadı olduğu için üretimde esnek olmaları gerektiğine vurgu yapan Genel Müdür Nevzat Özer, yeni tesisleri ile bu anlayış doğrultusunda imalat yapacak olmalarının kendilerine dış pazarda avantaj getireceğini dile getirdi. 


tella. Özellikle dış pazardaki markalarımıza yönelik yatınm planlanınız mevcut. Özellikle Avrupa'da yaşayan Türkler arasında bu markaların bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Her ülkenin kendine has mutfak kültürü ve damak tadı olduğu için üretimde esnek olmaları gerektiğine de vurgu yapan Özer, yeni tesisleri ile bu anlayış doğrultusunda imalat yapacak olmalarının kendilerine dış pazarda avantaj getireceğini dile getirdi. Firmalarının faaliyetlerine 1979 yılında toptan gıda pazarlamasıyla başladığını anlatan Özer, 1994 yılında şirketleşme çalışmalarının tamamlandığım bildirdi. Özer, 'Türkiye'nin çok önemli gıda markalarının Karadeniz bölge bayiliğini yapıyoruz. Ordu'dan başlayıp Artvin'e kadar uzanan Karadeniz havzasında faaliyetlerimiz sürüyor" dedi. Gıda sektöründeki faaliyetlerine ek olarak bu yıl içinde inşaat sektörüne adım atacaklarını vurgulayan Özer, bu konudaki fizibilite çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön